Hur man kan stoppa kramp i foten på några sekunder

, antingen som ett resultat av att vi har suttit för länge eller vi tillfogade fötter intensiv träning, såsom att köra under en längre period. Den irriterande spasm kan försvinna snabbt eller pågå under en lång tid, och det kan göra tårna curl inåt vilket i sin tur ger ännu större obehag. Kramper kan endast förekomma ibland, men vissa personer kan få beslag regelbundet. Människor som upplever regelbundna kramper i fötterna brukar ha problem med cirkulation, är uttorkad, har en dålig diet eller har problem med nerverna.

Kramper är sällan en anledning att söka en läkare; Om kramperna blir mycket vanliga och du är orolig, bör du söka en specialist som kan avgöra vad som orsakar dessa återkommande kramper. . Men om det inte är så allvarligt i ditt fall rekommenderar vi att du försöker följande metoder nästan när du behöver stoppa kramperna i dina fötter.

Tips för att stoppa begynnande kramp i foten

  • Om du har kramp bara en fot,  samtidigt lyfta den andra foten från golvet.
  • Om du bär täta skor eller strumpor, ta bort dem och sträck foten i några minuter.
  • . Ta försiktigt tårna tills smärtan minskar.
  • , och om smärtan inte försvinner, hjälp dina fingrar att böja dina tår.
  • För att förhindra framtida kramp och smärta, gå en kort resa så snart krampen har passerat.
  • Om kramperna varar i flera minuter, sätta på en varm våt duk.
  •  genom att trycka på tummen och pekfingret på överläppen i ca. 30 sekunder.
  • n annan punkt för akupressur som kan ge lättnad i sekunder är punkten mellan storå och tån bredvid den. Tryck här 30-40 sekunder.

huskurer för att avlägsna fotkramper

Om ovanstående tips inte hjälper, kan du också prova dessa huskurer

Massage

Om du har haft en lång dag med massor av fysisk aktivitet, eller om dina fötter är bara trött , . För att göra detta kan du bara gnugga fötterna för att slappna av dina muskler och minska irriterande spasmer. Masserar också på fotens framsida för att öka blodcirkulationen. Om du är rädd för att få kramper under natten, en fotmassage innan du sätter en bra väg för att förhindra detta.

Stretch Övningar

Stretching är ett av de säkraste sätten att stoppa muskelkramper i några sekunder. nligt den amerikanska akademin för ortopediska kirurger (OS), . Sträckning bör ske dagligen för att förhindra anfall, särskilt vid andra former av fysisk aktivitet.

Templar (Ginkgo biloba)

. Ha tre matskedar från buskarna tillsammans med en kopp vatten och laga det i 10 minuter. Låt det stå i 10 minuter innan du dricker.

teriska oljor

Värme kan lindra kramp i foten och är vanligtvis mycket effektiv för att minska den obehagliga känslan du får i dina fötter. Om du inte vill använda en värmeflaska , kan du välja oljor som eucalyptus, tall, tea tree, rosmarin eller timjan, eftersom de ger en uppvärmningseffekt . För bästa effekt, täcka fötterna efter applicering av oljan.

Solros

, och minskar också inflammation och lindrar muskelsmärta och kramper. Detta kräver ett te av solros och appliceras på det drabbade området. nvänd en varm komprimering och simma i 5 minuter. tt annat alternativ är att lägga några droppar solrosolja till en skål varmt vatten och hålla fötterna uppe i 10 minuter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar