Väteperoxid: 12 skäl att ha det hemma

Väteperoxid är ett bakteriedödande medel och anses vara en av de mest effektiva och säkra desinfektion. Denna produkt kan eliminera mikroorganismer genom oxidation, vilket innebär att det fungerar som en typ av kontrollerad bränning.

Dessa egenskaper innebär att mediet också är ett av de bästa alternativen för tvättning i hemmet. Ännu bättre, det är prisvärt och har inga andra biverkningar, som ytterligare kemikalier som behöver tas bort.

Innan vi berätta om alla praktiska sätt du kan använda väteperoxid hemma, kom ihåg att de flesta av de varianter som du kan köpa är 3% starkt. Så, här är 12 skäl till varför du alltid ska ha detta medium i ditt hus.

nvändning av väteperoxid ombord och skärning skivor av trä

Table och skärning skivor av trä är en perfekt miljö för spridningen av många olika typer av bakterier, såsom salmonella, som finns i rått kött. 

Frukt och grönsaker

Den frukt och grönsaker du köpa på marknaden idag är täckta med alla typer av bakterier och kemikalier som påverkar din hälsa negativt. För att bli av med dem, blanda 1/2 kopp väteperoxid i en skål med vatten och rengör frukten i denna blandning.

Kylskåp och handfat

 ftersom de kan inrymma tusentals olika bakterier, är det en god idé att skapa en spray av väteperoxid och regelbundet sprutning av ett skikt på insidan och utsidan av kylskåpet och sink. Låt mediet fungera i några minuter innan det torkas med en varm fuktig trasa.

Svampar

 För att tvätta och desinficera tvättsvamp, göra en blandning av halv väteperoxid och halv vatten, och sedan doppas svampkomposition.

Pale kläder

Väteperoxid är en super medel att använda för att ta bort fläckar på vita kläder eller ta bort blod fläckar på mattor eller tyger . Lägg en kopp väteperoxid till den vita tvätten i tvättmaskinen eller behandla blodfläck direkt med detta kraftfulla desinfektionsmedel.

uppfriskande och renande bad

tt ta en uppfriskande, rening bad, blanda två kvartal 3% väteperoxid i varmt bad vatten och bo i badet under åtminstone en halvtimme.

Fotspår

Väteperoxid är mycket effektiv mot fotavtryck. llt du behöver är en blandning av halva väteperoxid och halvvatten du kan rengöra dina fötter varje natt.

Infektioner

 Du kan använda drogen till problemområdet flera gånger om dagen.

Middag

Middles kan spridas i områden som du minst förväntar dig att upptäcka dem och de kan vara skadliga för din hälsa. För att bli av med kvalster hemma, gör en blandning av halva väteperoxid och halvvatten och spraya blandningen i områden du tror kan vara benägna att kvalka till.

Tandborste

Din tandborste innehåller alla typer av bakterier som kan skadas för din hälsa över tiden. Doppa den i en liten väteperoxid för att tvätta den - super lätt!

tandvärk

Inga analgetika i väteperoxid, men det är dock antivirala, ett antibiotikum, och svampdödande egenskaper . Dessa egenskaper kan hjälpa till att bekämpa infektioner i munnen.

Haarr

Om du vill bleka håret en nyans eller två, kan du blanda 3% väte med så mycket vatten och spraya det i håret efter duschen. Förändringen kommer inte vara för drastisk och kommer att ge ett naturligt resultat.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar