Intressanta fakta om snarkning

Visste du att snarkning är ärftlig? Det är anledningen till att 70% av befolkningen snarkar, men inte alla snarkar varje natt.

Jag snarkar inte. Jag kan inte sova eftersom min man snarkar. Jag måste alltid väcka min partner för att få henne att sluta snarka.

Du har nog hört eller till och med kommit med minst en av dessa uttalanden. Det faktum att vi gör så konstiga ljud när vi sover är ett intressant fenomen, vilket det kan vara spännande att veta lite mer om. 

Sensationella fakta om snarkning

Du har säkert redan hört att de som sover på rygg oftare snarkar än de som ligger på sidan eller på magen. Du borde fortfarande läsa, vi har samlat flera mindre kända fakta om snarkning.

Forskare har visat att det finns tre huvudfaktorer som hjälper till att avgöra om en person snarkar eller inte. Snorkrar kan identifieras av både en, två och tre av dessa faktorer. 

  • De 

Så för att undvika tt låta som en noshörning eller flodhäst när du sover, fokusera på att hålla dig i gott skick, äta hälsosamt och träna, sluta röka och försöka minska alkoholintaget. Fördelen är att förutom att stoppa snarkningen på natten, kommer förändringar av dessa tre vanor att förbättra din totala livskvalitet.

Snarkning kan också uppstå på grund av allergier eller andra problem i näsan. Därför tenderar vi att snarka mer på vintern än på sommaren. Först och främst, vi är sjuka oftare när det är kallt ute (och därmed täppa till näsan), och . n kombination av dessa faktorer leder ofta till snarkning, speciellt om du dessutom uppfyller en eller flera av de ovan nämnda faktorerna och är överviktig, röker eller dricker alkohol.

. Det kan tyckas osannolikt, men det här är faktiskt lika mycket ljud som ljudet av en borr. Det är inte konstigt att det är en bra tid att bo i ett annat rum om partnern snarkar!

 (De snarkar tydligen mycket där.) nligt organisationen kan det sova tillsammans med en snarkar resulterar i en förlust av upp till två år sova under sin livstid, förutom att orsaka sömnapné, humörsvängningar, irritabilitet, koncentrationssvårigheter och mardrömmar. Kanske kan bara en av dessa faktorer vara den främsta orsaken till skilsmässa.  (ännu en anledning att sova i olika rum, enligt ledningen i den engelska snarkar ssociation).

ästa gång du äter middag hos dina föräldrar bör du fråga dem om de snarkar. . 70% av snarkningen har föräldrar snarkning, förutom andra nära föräldrar som farbröder, moster eller morföräldrar.

De flesta tror att män snarkar mer än kvinnor, och det är helt sant. Men skillnaden är inte lika stor som man kanske tror. 40% av männen snarkar, medan 30% av kvinnorna gör detsamma. Så var försiktig med att anklaga din man för snarkning, det kan vara att han avslöjar att du är så dålig!

45% av vuxna snorar minst en gång i timmen och 25% av dem snorar mellan två och tre gånger i veckan. tt annat intressant faktum visar att många vägrar att "acceptera" att de snarkar. Som om du kan sova i sömn eller snap! ller du kan snygga dig så mycket att du vaknar dig själv.

Om du har små barn snarkar, det är en bra idé att gå till doktorn, som . De snorar bara i bland annat, men det kan vara lika lätt som en tight näsa eller att du är väldigt trött. Vissa människor börjar snarka redan som spädbarn, men nästan utan ljud. är du växer blir ljudet högre.

Även om det inte finns någon tydlig koppling mellan varifrån du är och hur mycket du snarkar, har forskare faktiskt funnit att bland oss ??européer är italienarna som snarkar mest  n brittisk körledare upptäckte av misstag att

sången minskar snarkning på natten . fter att ha lidit genom människans snarkning i många år föreslog hon att han började sjunga 20 minuter varje dag och kontaktade en läkare som erbjöd andra liknande aktiviteter. De genomgick sedan en tre månaders försök med 20 volontärer, och resultatet var otroligt. Sjungande övningar tränar och förstärker vokalband, vilket förbättrar luftflödet till lungorna och förhindrar snarkning.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar