Intuitiv intelligens: Har du det?

För många verkar inte ha intuitiv intelligens som en gåva eller färdighet, men som något väldigt okunnligt eller övernaturligt.

Det är emellertid viktigt att förstå att 

öcker som "ducating Intuition" av eller "Intuitivt Intelligence: Varför vi vet vad vi vet" av goda exempel som belyser betydelsen av denna dimension .

n person med intuitiv intelligens kan höra sin undermedvets röst för att komma fram till snabbare och mer användbara svar. Det är långt ifrån en "magisk" konst eftersom det faktiskt är en logisk del av ditt dagliga liv som det är värt att utveckla.

Vi ger dig all information du behöver i dagens artikel.

Intuitiv Intelligence: Huvudpunkter för att utveckla

Det är en vanlig missuppfattning att mänsklig intuition är begränsad till för kvinnor. Detta är inte helt sant, eftersom både män och kvinnor har denna förmåga.

Den enda skillnaden är att kvinnor ofta lyssnar mer noga till sin inre röst och deras störningar. 

tt konstigt faktum att du definitivt kommer att vara intresserad av är dock att nligt , en expert på emotionell intelligens:

 • Ta börsmäklare beslut inom några sekunder. Med lite tid att analysera all data drivs de av deras "instinkter", och deras intuitiva intelligens är bara det automatiska svaret från sina egna erfarenheter.
 • Läkare, psykiatriker och andra yrkesverksamma använder ofta sin intuition eftersom det gör det möjligt för dem att känna igen något subtilt baserat på deras kunskapslager.

Missa inte: 

Låt oss titta på hur du kan utveckla din intuitiva intelligens lite mer.

Lär dig att lita på din inre röst

Det råder ingen tvekan om att det här har hänt dig. Du vill gå till någon och när du gör det är du inte säker på om du kan lita på dem eller inte. Du kan vara fel ibland, men vanligtvis har du helt rätt. Har du någon form av present?

 • bsolut. Du har haft hundratals tusentals upplevelser hela ditt liv som har lärt dig att du lärde dig och att du kan dra slutsatser, även utan att du är medveten om dem.
 • Din hjärna lagrar och klassificerar bilder, upplevelser, dofter och annan information så djupt att det gradvis bildar det vi känner som intuition. Men det här är verkligen en del av vem du är - din identitet, som kan ge snabba svar på mycket specifika frågor.

Vi rekommenderar: 

Vid det här laget kanske du undrar om det är klokt eller inte lita på din intuition. Svaret är ja.

 • Intuitiv intelligens låter dig som definierar vem du är. Den som ignorerar sin intuition ignorerar sig själv.

Här är ett exempel: Din familj verkar acceptera ett visst jobb. Det kan ge dig en säkrare ekonomisk framtid, men min magkänsla säger att du inte kommer att vara 

Den rationella del av dig, men hävdar att mer pengar innebär ett bättre liv.

Vad ska du göra i det här fallet?

 • Lyssna noggrant på din intuition. Det är direkt kopplat till dina känslor, dina erfarenheter och din identitet.
 • fter att ha lyssnat på din intuition, försök att fokusera på situationen på ett mer rationellt sätt: Varför ska jag välja ett jobb som jag vet att jag inte kommer vara glad i? 

Tänk "Zen"

Låt oss ringa Daniel Goleman igen. nligt honom rekommenderar ledarna för stora företag (som Google eller Facebook) att deras anställda "tänker zen". Det bygger på följande:

 • är du behöver hitta rätt svar på något, lyssna på dig själv.
 • tt tänka zen innebär att du först måste nå ett tillstånd av djup lugn, där du ndast då kan du nå din intuition.
 • är du kommer i kontakt med denna djupa och personliga väsen, med din inre röst, låt dig vara ansluten till världen utanpå, men bara med de aspekter som krävs för att ta ett innovativt original och kreativt beslut.

Läs 

Som ni kan se, kan intuitiv intelligens vara ganska bra i ditt dagliga liv, eftersom 

Det rationella och logiska tillvägagångssättet avviker ibland de aspekter som är avgörande för din känslomässiga och personliga tillväxt. Därför gör det aldrig ont att använda både: intuition och logik.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar