ÄR det bra att sova med strumpor?

rbeta med strumpor hjälper till att reglera kroppstemperaturen. Detta kommer att förhindra att du känner dig kall i mitten av natten och också från att vakna. Detta hjälper dig att få bättre sömn.

Det sägs att 

ågon måste få sina fötter "skyddade" oavsett vilken tid på året, och andra kan inte ens sova på vintern om något gör dem obekväma.

Så ...  Vi kommer att berätta för dig i den här artikeln.

Hur sover du?

Man kan säga att det finns så många sätt att sova i världen som det finns människor. Vissa väljer pyjamas medan andra bara vill ha mer filtar i sängen.

Vissa väljer att skruva upp värmen så att de inte behöver använda så många filtar, och på sommaren föredrar andra fläktar eller luftkonditionering innan de kasta bort allt ända ner till arken.

Samma sak händer med strumpor. Det är i grunden en fråga om preferenser.

Vi försöker inte ändra dina vanor eller berätta att vad du gör är bra eller dåligt. Vi vill hellre informera dig och svara om det är rätt eller fel att sova med strumpor.

xperter säger att de "negativa" anledningarna inkluderar att svettas för mycket på fötterna på natten.

Strumpor kan hålla dig varm på natten, vilket kan orsaka vissa oönskade konsekvenser:

  • Infektioner (svamp, , fjällning)
  • Dålig blodcirkulation (om dina strumpor trycker för hårt på anklarna )
  • Fötterna får inte vila om de aldrig får lite frisk luft.
  • Dålig lukt som orsakas av att fötterna "fastnar".

Den goda nyheten är att för att undvika alla dessa problem,  Det betyder att du aldrig ska använda samma strumpor som du hade hela dagen.

Inte bara för att de är smutsiga, men för att de också samlar , bakterier och fläckar arken. Du måste också bära en sortsocka som inte trycker på foten eller stoppar cirkulationen.

nvänd i så stor utsträckning bomullssockor, eller ännu bättre, speciella  som används för flyg eller långa resor.

Men  Visste du att folk som bär strumpor på natten känner sig bättre än de var täckta med fler filtar?

Detta förhindrar förändringar i kroppstemperatur som hindrar dig från att sova eller vakna. Det är perfekt att inte gå upp till sängs tidigt på morgonen och inte störa personen som sover bredvid dig!

Strumporna som alltid glömmas

Ingen kan förneka att detta är den mest glömda plaggen i hela garderoben.

De är dolda bakom skor eller byxor och du vill inte ha dem synliga. De kan till och med göra dig generad när det är dags att vara intim med din partner eller gå till läkarbesök.

Och låt oss inte ens prata om när de kryper och visa hela världen att de inte är lika! Men modeföretag har börjat ge större uppmärksamhet åt strumpor och erbjuder olika mönster, material och applikationer.

n studie av det spanska neurologiska samhället visade att en 

Det verkar som om denna enkla vana gör att du bättre njuter av den regenerativa sovtid och förhindrar kronisk sömnlöshet. Du kan till och med säga att strumporna är magiska och hjälper dig att glömma dina dagliga problem!

Det finns naturligtvis andra orsaker till att människor inte sover bra: fysiologiska förändringar orsakade av ålder, resande, utsatt för extrema temperaturer, inte hemma eller obalanserad kost.

Det finns många "kjerringråd" för en lugn sömn (allt från att dricka ett avkok för att ta ett varmt bad, äta en lätt middag eller räkna får). Men att ha på strumpor kan helt enkelt vara ett botemedel mot alla dessa dåliga killar.

Du bör naturligtvis ta andra vanor som att inte träna sent på kvällen  llting är en temperaturfråga

Den envisa mannen som vägrar att använda strumpor när de sover kan förändra mening om de anser att studier och forskning som gjorts på detta ämne.

Vi behöver inte ens nämna att bra vila hjälper till att stärka minnet, ladda batterier och till och med regenerera huden.

Men för att njuta av dessa fördelar,

måste din kroppstemperatur balanseras hela natten. På kvällstimmarna minskar temperaturen när dagen passerar, och detsamma händer i din kropp. Det kan vara anledningen att när du lägger dig, använder du bara en duvet, men på mitten av natten lägger du också ett filt över dig.

De kläder du väljer att bära medan du sover är grundläggande. tt bära strumpor eller tofflor för att hålla fötterna varma är hälsosamma och nödvändiga.

Precis som under dagen, om dina fötter är

call  Om dina fötter är heta kommer dina blodkärl att expandera och värmen kommer att spridas i hela kroppen.

Hjärnan "förstår" att allt är bra och börjar vila. Om å andra sidan dina fötter är kalla, kommer din hela kropp att känna sig kall. Din kropp måste arbeta hårdare för att kontrollera temperaturen. Detta gör att du känner dig mindre avslappnad, i vaksamhet, och det kommer att göra det svårare att sova.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar