ÄR det skadligt att göra brutna ljud med dina fingrar?

Även om vissa studier visar att det kan vara skadligt att knäcka fingrarna verkar många är det svårt att sluta, eftersom det ger en känsla av lättnad i lederna.

Knappar med fingrarna, så kallad fingertoppning, är vanligt bland många för att ge lättnad åt lederna. Många studier tyder på att det är skadligt att göra detta. I den här artikeln vill vi förklara hur forskare har kommit till denna slutsats och vad som händer i lederna när du hör det unika sprickljudet.

Varför bryter det med fingrarna?

Det ljud som vi hör när vi bryter med fingrarna, handlederna, vristerna eller andra kroppsdelar kommer från bubblor i vätskan. Det är viktigt att komma ihåg att lederna är olika delar av skelettet som möts och att de är täckta med en tjock vätska. är en fingerfog böjs eller sträcker sig, splittras fogen.

Kepsen runt fogen förlängs och förstoras så att trycket sjunker. är detta händer bubblor de upplösta gaserna i den flytande formen, som sedan "exploderar" och orsakar det välkända sprickljudet.

Gasen tar en halvtimme för att lösa upp i vätskan, så försök inte bryta den igen om de närmaste 30 minuterna, efter att ha bryts ihop. Det finns endast en begränsad mängd studier i förhållande till hälsorisken i samband med denna vana. Forskare har försökt att analysera länkar till olika människor som ofta bryter mot fingrarna och att observera eventuella skador, såsom artrit och artros.

I studien observerade de tecken på lesioner i mjuka vävnader och att personerna hade minskad förmåga att gripa föremål. Detta är sannolikt förknippat med snabb och repetitiv sträckning av ligamentet.

 Det är därför det är en daglig vana för många. ndra väljer återigen att söka en kiropraktor, som "omorganiserar" skelettens ben för att lindra smärta eller spänning. De som får behandling säger ofta att de känner sig mer avslappnad och löstare i kroppen, med mindre smärta och muskelspänningar.

tt knäcka fingrarna orsakar muskelförtvining

Vissa forskare tror att detta är den största konsekvensen av sprickbildning lederna i kroppen, speciellt fingrarna. Det är vanligare för dem som inte är särskilt fysiskt aktiva, eftersom det bara är genom pausen att muskler och leder är fullt utsträckta. rist på rörelse resulterar i svagare muskler, så det kan kännas som om kroppsdelar är slitna eller styva. Så här börjar du en ond cirkel där du bryter dina fingrar för att få lättnad i några timmar, bara för att behöva repetera sprickan några timmar senare.

Vi vill ofta bota smärta eller muskelstyvhet, men det är viktigt att komma ihåg att det är en plötslig och onaturlig rörelse för våra leder. I motsats till vad många tror, ??hämmar inte fingerspänningen muskelspänning. I stället förlorar vi viss vätska som förhindrar friktion mellan skelettens ben. Detta kan leda till sämre leder och frakturer. ndra potentiella konsekvenser är styvhet och deformation om skada uppstår och smärta som bara försvinner när vi vilar.

Du är mest benägen för dessa problem om du är över 40 år och ofta krossar dina fingrar, handleder eller nacke. Du kan bäst undvika dessa problem genom att träna med lämplig intensitet för din fysiska form och ålder. Vandring och simning är en träning som tar hand om lederna och passar för de flesta.

Övrig rekommenderad övning är aktiviteter som ökar muskelstyrkan och flexibiliteten eftersom de ger större uthållighet för all fysisk aktivitet utan att skada eller hota lederna. fter 30 års ålder börjar lederna förlora elasticitet, så det är särskilt viktigt att förhindra eller eliminera dåliga vanor som sedation och dålig hållning framför data eller tv.

Kan fingernerven orsaka artrit?

Många undrar om man ska bryta sina fingrar eller andra leder kan leda till artrit. 

n av de mest kända studierna i detta avseende genomfördes av Dr. Donald Unger, som i mer än 60 år knäppte fingrar sin vänstra hand två gånger om dagen, men inte i sin högra hand. Varje år granskade han sina händer utan att hitta tecken på degenerativa sjukdomar, även i vänsterhöna ljummen när han knäppte fingrarna varje dag.

n annan studie observerade 30 äldre i ett äldre hem i Los ngeles. De som hade brutit fingrarna för alltid hade inte utvecklat artros. I en tredje studie bland 45-åringar i Detroit Forskarna drog slutsatsen att det största problemet var bristen på greppstyrka och att 80% av dem som deltog i studien hade svullnad i mina fingrar.

Dessa är de resultat som hindrar oss från att bryta fingrarna för ofta. Även om ibland för att lindra styvhet, är det troligtvis inte hälsofarliga.

Förhoppningsvis gav du dig svaret på frågan många frågar: "Är det skadligt att bryta fingrarna?" Tack för att du läste artikeln!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar