ÄR det säkert att dricka vatten från plastflaskor?

Idag ska vi prata om vatten på . Tänk på svaret på följande frågor: Köper du vatten på plastflaskor? ller köper du återanvändbara glasflaskor? är du köper vatten på flaska, kolla du ingredienserna, ursprunget, om mineraler läggs till eller inte? Har du någonsin undrat hur påverkar din hälsa?

Idag kommer vi att prata mer om detta intressanta tema.

Flaskvatten: Vilken variant är hälsosammare?

I dag är det vanligt att hitta två olika varianter av flaskvatten i butiken: Plastflaskan har alltid varit kontroversiell. De kan ha en mycket negativ inverkan på miljön och industrin runt plastflaskorna är kraftfull. De ansvarar för att skapa mer plastavfall, göra varumärke och till och med privatisera vattenrättigheterna. Den viktigaste aspekten av debatten är om vatten i plastflaskor är bra för hälsan eller inte.1. Plastflaskor

Plastflaskor tillverkas med ett material som kallas Så vad är det där? Det är ett kemiskt ämne som enligt flera studier kan kontaminera vatten. Så det betyder att när du dricker vatten från dessa plastbehållare kan vattnet bytas ut av detta ämne. :

 • : Detta gör plasten mer flexibel. De är bara skadliga för människor om de konsumeras i större kvantiteter. De kan till exempel orsaka endokrina problem. Vet att dessa ämnen är närvarande i varje plastflaska.
 • : Detta är en vital katalysator från PT. Är det skadligt för din hälsa? Det är förstås det. Det kan orsaka cancer och andningsbesvär. Hälsouppmyndigheterna har begränsat hur mycket det kan vara på en plastflaska och det är ganska lågt. WHO har till vår tillfredsställelse försäkrat oss om att dessa normer följs noga.
 • : Dessa är de ämnen som gör att vattnet ibland smakar "plast". xperter säger att detta bara händer när flaskorna har utsatts för solljus. Solljus gör att ämnet läcker ut i vattnet, var därför försiktig. Vid normal användning bör PT-flaskor inte innehålla höga halter av dessa två ämnen.

Låt oss runda det här avsnittet. ? Tja, det finns ingen direkt risk i samband med det. Hälsouppmyndigheterna gör mycket för att se till att alla regler följs. I allmänhet är de mängder som läcker in i ditt vatten av dessa ämnen mycket låga.

Du kan ändå göra och undvika denna risk. Om du tar tid att tänka på hur mycket vattenflaska som förbrukas varje år, kan du faktiskt bli lite rädd. Det är mycket bättre att överväga hälsosammare möjligheter, som också är mer miljövänliga.

2. Sundare alternativ till vatten i plastflaskor

. De kostar mer, men de är ett hälsosamt alternativ som du bör överväga.

 • . Kranvann är ett bra val för de flesta. Ibland är det dock inte lika bra ett val som andra källor. Om vattnet innehåller höga halter av kalcium eller andra element som gör det inte smakar gott, kan du behöva leta efter andra alternativ. tt omvänd osmosfilter hjälper till att avlägsna ohälsosamma och oönskade föremål från ditt kranvatten.
 • . Detta är ett enkelt alternativ som liknar ett separat filter. I det här fallet är det ett företag som rensar vattnet för dig och gör det till ett hälsosamt alternativ du kan dricka varje dag.

Saker du bör aldrig göra med plastflaskor

 • : Detta är en risk som måste undvikas. Många människor fyller på sina plastflaskor. Det finns faktiskt en varning på etiketten som varnar människor mot de mikrobiologiska riskerna i samband med denna aktivitet. är en plastflaska är tom bildar den en hög med svampar och bakterier. är du fyller på flaskan och dricker vattnet får du dessa organismer och du kan bli sjuk. Också, glöm inte att med tiden kommer de skadliga elementen i samband med PT att lossna och läcka in i vattnet. Så kom ihåg att när du har tömt vattenflaskan ska den gå direkt till återvinning!
 • : Vi har redan nämnt detta tidigare. är plastflaska utsätts för värme, till exempel solljus eller brand, leder detta till formaldehyd och acetaldehyd läcker ur flaskan. Detta ger inte bara vattnet en dålig smak, men det kan också ge dig problem som matsmältningsbesvär. Håll dina flaskor på en kall och skuggig plats!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar