James Harrison sparar miljontals barn

Detta är en av de positiva historierna vi älskar att dela med dig. Vår hjälte är James Harrison, en 78-årig från ustralien. Han är mer känd som "Mannen med den gyllene armen."

Han lever ett normalt liv i ustralien, där han njuter av lugnet i ålderdomen, hans dotter, och särskilt hans barnbarn. Vissa kanske inte kallar honom en helhet, men 

Läs mer om denna fantastiska historia med oss.

Liv konstiga tillfälligheter ...

 fter en olycka måste läkarna ta bort en lunga.

Han spenderade flera veckor på intensivet och fick ett antal blodtransfusioner. Moderen förklarade för honom att de var tvungna att spendera nästan 13 liter blod för att hålla honom levande.

starkt påverkad av det faktum att många människor han inte ens vet upplät sitt blod för att rädda hans liv, 

Och han gjorde det. Men det sista han trodde skulle hända var att dagen efter sin första donation han skulle få ett samtal från sjukhuset som bad honom komma direkt ...

Utforska: 8 teer att sänka kolesterol

James Harrison blod, en källa hopp för miljoner barn

 Påminner oss om det faktum, och det var lite hemskt. Många kvinnor ville spontant förlora eller förlora sina barn, men ingen kände orsaken. I andra fall föddes barn med allvarliga missbildningar som fick dem att dö inom några dagar. Vad var orsaken till det?

Det var hesus sjukdom.

Om du aldrig har hört talas om det förut, det finns en mycket försvagande sjukdom där moderns immunsystem känner igen cellerna i ofödda fostret som en fiende och attackera den för att försvara moderns kropp. Därför aborter och missbildningar. Detta beror på att blodet i den gravida kvinnan kan innehålla den rädda h - (negativa). Det förbättras ytterligare av det faktum att en far kan överföra h + (positiv) till barnet.

hesussykdom är dödlig för barnet och påverkar mamman allvarliga psykologiska,

för att hon kommer att tänka på sina egna antikroppar attackera fostret. Men tack vare James Harrison förändrade allt detta drastiskt. Med sin första donation av blod, förstod läkarna att James var verkligen speciell:

Hans blod innehöll en typ av antikropp som kan bekämpa denna immunsjukdom.

  • 
  • , kunde de syntetisera ett vaccin som kallas "nti-D",  Mer än 17% av australiska kvinnor är bärare av denna faktor, så hjälp från James Harrison blod förblir viktigt idag.
  • 

nligt siffror från öda Korset, har

James' blod räddat livet på miljontals barn.  Det fantastiska är att även om James är glad över att ha erbjudit hopp för alla dessa barn, kan han inte förneka att det som gör honom mest glad att levereras denna speciella donation, det faktum att

det var kunna rädda sitt eget barnbarns liv. 

genom livets märkliga sammanträffanden, den

sin egen dotter en bärare av h -,  u kanske du undrar varför James Harrison har denna antikropp. Är det ödet? Är det genetiskt?

nligt experter orsaken ligger i olyckan hade han när han var 14

ehandlingen han fick, och det faktum att han fått ett antal donationer från olika människor, fick honom att spontant utveckla denna antikropp.

Men läkare kan inte vara säkra. Vi tackar James för att han fortsätter att göra sitt jobb, men som han säger, hans rädsla för nålar leder till att han måste titta bort varje gång han donerar blod.

Vid det här laget kanske du undrar "Vad kommer att hända när James är inte med oss ??längre?"

nligt läkarna,

bör det finnas fler personer som finns med denna antikropp. Vi bara väntar på en chans att föra oss en annan donator med liknande egenskaper, en annan anonym hjälte med en "gyllene arm" som omedvetet bär en källa till liv i deras blod. Fantastiskt, eller hur?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar