Går samman med en hund att bekämpa hemlängtan

ostalgi är 

nligt Freud, när det händer, tror du att några av er har lämnat dig med dem, och den här känslan kan få dig att gå ner till och med depressionspunkten. 

veta hur man hanterar det och lära sig några strategier. 

leta efter något eller någon som du kan hälla all denna kärlek på. Men det finns andra, enklare sätt att hantera situationen än genom att ersätta sin kärlek med en annan.

Man får ett

husdjur eller spenderar regelbundet med ett älskande djur. Vanligtvis väljer folk en hund - trots allt är de lojala och kärleksfulla. Det verkar som att

denna teori faktiskt har en grund i vetenskapen  denna studie 

separation bättre när de hade en hund för att hjälpa dem med hemlängtan. 

egativa effekter av hemmalängd

Hemlängd gör att du ser för mycket bakåt. Det förflutna är där personen du saknar är och det är den plats du längtar efter att gå tillbaka till.

Därför verkar saker som händer nuförtiden tråkigt i förhållande till dina idealiserade minnen

. Och framtiden verkar bara som en förvirrande plats långt borta. På ett eller annat sätt bor du fortfarande i "gården" du längtar efter, vilket gör dagen idag och imorgon obetydlig. Så när din hemstad blir ett tillstånd att vara en plats du besöker från tid till annan glömmer du dina mål.

ostalgi tar dig i en viss ålder och

håller dig borta från de speciella fördelar som varje livsstil erbjuder 

I denna mening inte ge ditt arbete eller studerar den uppmärksamhet de förtjänar, behöver du inte tänka på vad du verkligen vill,  Därför är det så viktigt att fler studier görs på detta område, särskilt för unga vuxna.

Vill du lära dig mer? 

nimal-assisterad terapi hjälper till med övergången från gymnasiet till högskolan

Forskarna samlade information från 44 universitet. De valda förstaårsstudenterna angav att de hade ett hembaserat förhållande och bad dem att fylla i ett frågeformulär för att mäta sin hemlängd och deras koppling till campuslivet. 

valde de en grupp att göra djurassisterad terapi

. Den andra gruppen skulle vänta på sin tur i åtta veckor.

De elever som fick terapin fick 45 minuter varje vecka med små grupper av hundar för att kämpa hemvuxna. fter de åtta veckorna fyllde eleverna samma frågeformulär från början av studien igen.  rapporterade mycket mindre hemlängd och bättre humör.

För de studenter som inte fick behandling blev deras humör värre.

De enskilda berättelserna om dessa studenter påverkades positivt, men 

Glöm inte att läsa:

De 10 buden för att bekämpa stress och trötthet

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar