Kefir: för kroppens immun

Kefir har blivit populärt de senaste åren, särskilt bland dem som försöker hitta naturresurser för att förbättra sin hälsa.

Kulturerna i denna drink hjälper till att balansera tarmbakterierna såväl som matsmältning.

Intressant kan detta avnjutas även av de som lider av laktosintolerans.

Hur kan det vara? Först och främst kan laktos orsaka irritation och förstoppning, eftersom det är en typ av socker som kommer från djuren.

är denna mjölkprodukt bildas, omvandlas laktos till mjölksyra, vilket faktiskt hjälper matsmältningen. Hur som helst bör du själv försöka se hur du reagerar.

I dagens artikel kommer vi att titta på kefir och lära oss mer om denna probiotiska dryck. Vi kommer att referera till studier utförda av nutritionists publicerad i "utrition uthority." "Är du redo?

Vad är kefir?

Kefir är fermenterad ko eller getmjölk, och igenkänn syrlig smak inträffar när sockret omvandlas i jäsningsprocessen.

Detta minskar laktosinnehållet och gör det lättare att smälta.

Fermenteringsprocessen följer strikta säkerhetsmetoder, vilket säkerställer att jäst och bakterier bildas är bra för immunsystemet och tarmfunktionen.

Du undrar om kefir är detsamma som yoghurt? Inte riktigt:

  • Kefir smakar bittrare än yoghurt, eftersom det innehåller mindre laktos
  • Kefir är nästan alltid flytande, medan yoghurt är tjockare och krämigare i konsistensen
  • Under jäsningsprocessen, behåller kefir endast de viktiga näringsämnen från mjölk och minska laktosnivåerna är betydligt
  • Tack mikroorganismer berikar tarmbakterier mycket mer än yoghurt och skadliga tarmbakterier såsom gastroenterit ofta bort helt

n av de bästa probiotiska källorna innehöll

är du tänker probiotiska, tror att du troligen först och främst på en skål med naturlig yoghurt.

Kefir är dock den mest effektiva probiotiska källa vi har idag " Centrum för Cooperative esearch in iosciences" i Spanien ger oss följande information:.

antibakteriella och svampdödande egenskaper

Kefir är effektiv mot en mängd olika bakterier, inklusive salmonella, H. pylori, Shigella och . coli - till och med svampar som candida albicans.

Detta eftersom det innehåller aktiva polysackarider som bekämpar mikrober och inflammation och kan spela en mängd olika infektioner.

bra för immunsystemet

Kefir skyddar tarmslemhinnan från bakterier, så det är lämpligt att konsumera denna dryck, som innehåller mer än 30 typer av hälsosamma bakterier och jäst som är bra för din hälsa samt matsmältningen.

Ät färsk frukt med kefir varje dag.Du kan skapa smoothies för att stärka ditt immunsystem.

Dietister kommer att säga att denna dryck, som är gjord av fermenterad mjölk, innehåller den en kraftfull och unik probiotisk substans som kallas Lactobacillus kefiri , en av de bästa medel mot skadliga bakterier.

ra för benhälsa och bekämpar benskörhet

Som du säkert vet, är osteoporos ett vanligt problem bland kvinnor, och är en sjukdom som orsakar smärta och ökad risk för benfraktur.

tt effektivt sätt att stärka skelettet är att få kalcium, men det finns många som inte kan tolerera mjölk på grund av laktos.

Denna dryck innehåller mycket kalcium, liksom vitamin K2, vilket hjälper kroppen att absorbera kalcium.

Lägg till det som en del av din kost gradvis och se om du märker någon skillnad. Om du smälter kefir bra, kan du inte dricka eller äta det varje dag till lunch.

Hur får du kefir?

Var hittar du det?

  • i mataffären, oftast nära mjölkprodukter
  • i hälsokostbutiker
  • Du kan köpa den i flytande eller torkad form

Hur får man det i dig?

  • Om du köper torkat kefirpulver kan du ta ca. 100g per dag, helst med lite honung
  • Det är lämpligt att dricka eller äta kefir till frukost, ofta blandat med frukt, gröt eller flingor
  • Liquid kefir kan dricka i små mängder, gärna en halv kopp efter middagen. Detta kommer att förbättra matsmältningen, och om du tar det regelbundet, stärka immunsystemet och bidra till en naturlig tarmflora.

Slutligen är det värt att nämna att även om kefir innehåller lite laktos, finns det fortfarande en mjölkprodukt, så du bör vara medveten om du har problem med detta.

Kefir är dock väldigt frisk och får dig att känna dig friskare.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar