Läs om ödem

 men det är inte en sjukdom i sig, utan snarare ett symptom som kommer med andra hälsoproblem såsom cirkulationsproblem , liksom matsmältnings- eller njurproblem. Ödem är den konstanta förvaringen av vätskor i buksnerven (ett membran som täcker de organ som finns i buken och bröstområdet). Detta symptom är mycket vanligt i kroppens övre del, men med vissa sjukdomar kan det ibland förekomma i anklar, handleder eller till och med halsen. 

ödem, en viktig varningsskylt

Om du inte behandla vissa symptom kan påverka en väl fungerande viktiga organ som hjärta, lever och lungor, , eftersom svullnaden sätter press på dessa organ och minska utrymmet de har att arbeta som de borde. Svullnad i kroppens nedre del kallas ödem, men detta förändrar inte färgen på huden eller leder till någon smärta. är en patient visar tecken på ödem, måste man hitta roten till problemet.  eftersom det ändrar hjärtfrekvensen som kan leda till vätskelagring. Detta symptom kan vanligtvis ses i extremiteterna.

Ödem kan också vara ett lungproblem, med hosta som primärt symptom. är en patient har konstant svullnad i en viss del av kroppen, ska en läkare konsulteras så snart som möjligt. Patienten kommer sannolikt att behandlas med diuretika för att rensa kroppen för extra vätska genom urinering. Det är också mycket vanligt att ödem är ett symptom på njursjukdomar. är en person lider av njursvikt han förlorar eller hon förmåga att filtrera bort vattnet i blodet, och som ett resultat kommer att producera mindre urin. Ödem på grund av njursvikt kan leda till en progressiv svullnad i lemmarna, vilket är en av de mest påtagliga symtomen.

 Vi rekommenderar följande artiklar om du vill behandla svullnad och vätskeansamling:

  • Tio råd att förhindra vätskeretention
  • Hur bli av överflödig vätska i kroppen på mindre än en månad

Glöm inte!

Detta tillstånd kan påverka någon och behandlingen beror på vilken typ av ödem du lider av. Det kan vara ett allvarligt hälsoproblem för alla som lider av det. Det är också kopplat till dödliga förhållanden som kardiovaskulärt och njursvikt, vilket är två av de främsta orsakerna till ödem. Detta symptom kräver omedelbar uppmärksamhet, eftersom det kan leda till döden om det förblir obevakat.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar