Lära sig att förebygga nagelsvamp

Det kan tyckas uppenbart, men bra hygien och bra skor är avgörande för att förhindra nagelbett och sprida den. Fötterna måste också hållas torra större delen av tiden.

ails, även känd som , är ett mycket vanligt tillstånd som påverkar tånaglarna. ail spikes orsakas av mikroskopiska parasiter som tenderar att sprida sig i heta och fuktiga områden.

Spikspikar gör att naglarna ändras i färg, form och textur. I de allvarligaste fallen kan det helt förstöra hela tånageln. Därför är det viktigt att försöka förhindra att detta uppstår.

Håll fötterna rena och torra för att förhindra nagelsvamp

För att hålla dina händer och fötter rena och torra är nödvändig för att förhindra uppkomsten av svamp, som trivs i mörka och fuktiga platser.

Det är viktigt att öva god hygien, företrädesvis genom tvättning med en gel eller tvål med neutralt pH som undviker irriterande fötterna och sänka 

Du bör använda antibakteriella talk, och alltid ändra strumpor eller strumpor för fysisk utbildning.

Detta kommer också att bidra till att svamp växer mellan tårna. Denna typ av svamp är lika besvärlig som en nageltätning, och kan orsaka dålig lukt och irritation.

Det är mycket viktigt att komma ihåg att torka händerna noggrant efter tvätt eller efter fysisk aktivitet. Det är normalt efter träning att ha svettiga händer och fötter. Se till att du inte glömmer att tvätta mellan tårna. Det här är ett område som vi inte alltid torkar så bra, och svampar kan sprida sig från detta område till andra områden.

Håll dina naglar korta

tt utmärkt sätt att förhindra nageltips och andra typer av svampar är att hålla naglarna korta. De ska alltid vara raka och rena utan skarpa kanter.

Undvik oregelbundna kanter och skär på sidorna. Detta kommer att förhindra tillväxt av hud och vad vi känner som

inåtväxande tånaglar  Det är också

bra att rengöra och desinficera saker du använder för pedikyr eller manikyr  agelsvamp är mycket smittsam, och om du använder verktyg som är infekterade, kan du enkelt skapa problem. Om det inte finns något annat alternativ, rengör området på foten med desinfektionsmedel.

6 huskurer för att lindra inåtväxande tånaglar

nvänd skor på offentliga platser

Glöm inte att bära skor på platser som gym, strand, pool och offentliga duschar och bastu. tt gå runt barfota är ett av de enklaste sätten att smittas med en tånagelinfektion.

Offentliga platser är inte så rena som du tror

.Det är därför att föredra att använda öppna skor i stället för att gå barfota, inte bara av sanitära skäl, men också för att undvika att skära av vassa föremål på marken. n bra idé är att ha ett par

skor  nvända bekväma skor

Svampar tenderar att växa i områden där man trycker på dem.

För att förhindra nageltopp är det viktigt att ha ett par bekväma skor som ger dina fötter tillräckligt med utrymme att andas.

Samtidigt borde vi bära strumpor eller strumpor. Låt skorna vila på kvällen och natten så att de kan få luften. Undvik att dela skor eller strumpor med andra för att undvika spikpinnar.

Om dina skor blir våta, torka dem väl innan du använder dem igen för att undvika smitta.

nvänd talkpulver

nvänd produkter som talkum för att hålla fötterna torra.

Detta bör användas med fuktgivande lotion för att förhindra rinnande näsa eller blåsor.

Detta

förhindrar nagelsvamp och utveckling av fula lukt Det är bra att använda talk varje dag om du använder stängda skor, och det är också nödvändigt att använda hygien skuld när du bär öppna sandaler.

8 enkla knep som låter dig bli av lukter i dina skor

ntibakteriella krämer

nvändning av antibakteriella krämer eller lotion för lokal applicering är ett utmärkt sätt för att förhindra svampangrepp på fötterna på. Dessa

behandlar också alla typer av infektioner som håller på att bildas. Observera att du bör kontakta din läkare för en rekommendation. Det här är bäst så att du vet vilken kräm som passar din typ av problem.

Spikspikarnas utseende tenderar att vara en mardröm för både män och kvinnor. Detta är inte bara ett estetiskt problem, men också ett tillstånd som kan utvecklas till allvarligare problem.

n infektion orsakad av denna svamp kan möjligen framkalla allvarliga skador hos personer med diabetes eller andra liknande sjukdomar.

Tips för att få vackra naglar

Önskar du att du hade vackra naglar, men inte har tid (eller råd) för att få en manikyr? Skapa din egen skönhetssalong hemma, få snygga naglar snabbt. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar