För att lära sig värdet av hårt arbete

Ingen vill ge dig några saker i livet. Lycka finns inte, bara ansträngning och hårt arbete.

Vårt samhälle har skapat en falsk dröm genom att föreslå att genom att skapa en karaktär eller strategi och visa genom sociala medier eller på andra sätt kan vi bli rika och kända på några minuter. Tyvärr har vi förlorat värdet av hårt arbete.

"Vår belöning är i arbetet och inte resultatet. n komplett insats är full seger i sig."

Mahatma Gandhi

Vi vill gärna tro att för att göra en levande med hårt arbete dag efter dag är dumhet, och  baserad på lögn, konsten att knep eller bristande respekt för oss själva eller mot andra.

Många vill ha ett ögonblick av lycka att få de materiella sakerna vi vill ha. Vi vill ha allt så fort som möjligt eftersom vi vill ha allt snabbare, men vad som är säkert är att de stora framgångarna kräver tid och ansträngning.

De stora män och kvinnor är de som lever sina liv instängda i ett laboratorium för att göra en upptäckt som kommer att hjälpa mänskligheten, bagarna som får upp innan solen för att erbjuda oss "dagens bröd," de läkare som bestämmer att passera gränser för att hjälpa andra, till de journalister som riskerar sina liv ger oss historien om vad som händer på andra sidan jordklotet, de lärare som ägnar hela sitt liv åt att studera och erbjuda sina kunskaper till andra, de mödrar som jobbar som sjuksköterska, psykolog, vän och syster för sina barn varje dag.  "med sitt anletes svett." De är de stora män och kvinnor

Lura inte dig själv, ; tt försöka göra saker bättre varje dag med ett leende och med en önskan att fortsätta slåss. Dag för dag, timme, minut för minut arbetar vi för att uppnå våra drömmar; Vi är medvetna om de misstag vi gör och hittar alternativ. Trots att vi måste arbeta dubbel, handlar vi om värdighet och ansträngning.

 Vi måste lära oss att allt uppnås med hårt arbete, är det i själva verket en av de viktigaste sakerna vi kan lära oss under barndomen.

Hårt arbete är som odling av ett frö, eftersom tiden går, behöver vi vattna den och ta hand om det, så att när det är dags att ge oss dess frukter. 

Hur kan du lära dig att jobba hårt?

Hårt arbete är ett värde som inte är ingjutit från födseln, men som fäder och mödrar måste lära sina barn. 

tt lära sig värdet av hårt arbete är viktigt. Detta kommer ihop med att lära andra värderingar som styrka, tålamod, tolerans och generositet. Det innebär också att lära sig att förkasta den fla idén att få allt gratis utan att göra någonting.

Hur kan vi införa värdet av hårt arbete i detta komplicerade samhälle som försvarar motsatsen?

  • Gör inte absolut allt för dina barn. Låt dem ta något ansvar, mer och mer när de blir äldre. Om du börjar lära dem att arbeta hårt på små saker, lär det dem att klara av utmaningar innan de börjar möta riktigt stora utmaningar senare i livet.
  • Lär dem genom exempel. Ibland är åtgärden viktigare än ord.
  • 
  • tt drabbas är nödvändigt. Skydda inte dina barn för mycket. tt lära sig att lidande och frustration är en del av livet kommer att göra dem mer mogna emotionellt.
  • Hjälp dem att besegra otålighet.
  • Ha en dialog med ditt barn och förklara dem "varför". De kommer definitivt att förstå mycket om hårt arbete om du bidrar till detta med dina egna ord.

"Kvalitet är aldrig slumpmässig; Det är alltid ett resultat av intelligenta insatser. "

John uskin

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar