Lite kända fakta om koriander

Koriander, med det vetenskapliga namnet c oriandrum sativum är av okänt ursprung, men en del forskning tyder på att denna traditionella anläggning kan komma från ordafrika. I den här artikeln kommer vi att dela Denna växt odlas årligen i stora mängder för att säkerställa att den kan säljas under hela året.

 Koriander används för att smaka mat runt om i världen. Men i vissa regioner som i Sydostasien och Latinamerika är det en fast funktion i de flesta rätter.

lla delar är helt ätbara, men bladen är de mest använda på grund av den starka smaken. Det kan användas på många olika sätt, men det vanligaste att äta bladen är dock ett annat användbart alternativ för att förbereda det som te. utrition

Denna anläggning har läkande egenskaper som är användbara i alternativ medicin, som koriander är rik på oljor som stimulerar hälsan i matsmältningssystemet, för att normalisera sina funktioner.

är det effektivt att bekämpa en bristande aptit på grund av sjukdomar i matsmältningssystemet, eller om du har ett pH obalans i magslemhinnan. Coriander ger ett antal näringsrika fördelar. Det är en rik källa till vitaminer som , , C, och K. Det innehåller också stora mängder mineraler som kalium och järn.

näringsinnehåll per 100 gram

vitamin :

 • Vitamin 2:
 • Kalcium
 • Fosfor
 • Zink:
 • koriander egenskaper

tt attribut som sticker ut är koriander möjlighet att

effektivt behandla människor som lider av intag av tungmetaller som ingår i industriellt förorenade vatten. Dessa typer av fall förekommer ofta i starkt industrialiserade länder. De kemiska föreningar som finns i denna växt har förmåga att binda till tungmetallpartiklar som påskyndar avgiftningsprocessen. Lagring av vätska i luftvägarna är en ganska irriterande hälsoproblem, men koriander fungerar som ett kraftfullt slem korrigeringar: Du kan helt enkelt göra en kopp te eller infusion av bladen.

Teet är också bra för ammande kvinnor eftersom det ökar mjölkproduktionen i bröstkörteln och dess näringsämnen absorberas av barnet. 

användning mot dålig andedräkt

 • Drick ett glas koriander innan läggdags, kommer det att hjälpa dig att sova djupare och återställa kroppens energi.
 • Kvinnor kan lägga till detta i sin lista över naturliga hjälpmedel för menstruationssmärta. Kandiarens egenskaper gör kramper enklare och gör det lättare att komma igenom dagen.
 • Oljorna används i stor utsträckning vid produktionen av kropps lotion, eftersom de har utmärkta aromatiska tips som är användbara för att skapa dofter.
 • Coriander har avkopplande egenskaper vilket gör den användbar som ett antikonvulsivt medel.
 • Föreningarna som finns i koriander har antibakteriella egenskaper, vilket gör den till nytta för rengöring och läkning av sår.
 • Coriander stimulerar hjärnaktivitet, vilket resulterar i bättre mentala prestanda.
 • Vi hoppas att du njöt av att läsa den här artikeln om lite kända fakta om koriander

!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar