Sänka nivåerna av triglycerider naturligt

Triglycerider är en typ av fett som huvudsakligen kommer från djurfoder. ormala värden är högst 150 mg / dl. Om du når 200 mg / dl har du problem med triglycerider. Det finns saker du kan göra, så du får omedelbart en  i kroppen. I den här artikeln kommer vi att lära dig hur du sänker triglyceridnivåerna naturligt.

Instruktioner och tips för att sänka nivåerna av triglycerider

mycket höga halter av triglycerider och kolesterol i blodet, både hotar hjärthälsa och orsaka andra sjukdomar. Det första som måste göras är kosten. Man måste öka intaget av fiber, såsom havre eller helkorn, eftersom detta absorberar fett. Dessutom är det mycket användbart med grönsaker, som broccoli, spenat och frukt, som äpplen och apelsiner.

Minska eller undvik hela bröd, pasta, saltade mellanmål, jästbakning, kakor, friterad mat och alkohol. Dessa varor har inga hälsofördelar och de ökar antalet lipider i . Du kan ersätta detta med fullkorn och hälsosammare mat.

n annan livsmedelsgrupp du borde hålla bort är socker. Välj stevia som sötningsmedel. Välj de lätta varianterna av läsk och juice, naturligtvis om du väljer vatten eller . Ät färsk frukt i stället för mager och industriell efterrätt. Om du har choklad, välj den allra renaste med minst 70% kakao.

Välj mjölkprodukter med låg fetthalt. Detta gäller både mjölk, ost, yoghurt och smör. För din sallader, välj . Det är friskare och smakar bättre än majonnäs. Välj alltid magert kött och undvik högfettmat, till exempel snabbmat.

n av de största fienderna när man arbetar mot en hälsosammare hälsa och ett lägre innehåll av triglycerider är korv. Ät inte kalkon eller ren skinka. Ät bara salami och korv etc. vid speciella tillfällen. Om du äter korv, bör du välja de som är tillverkade av kalkon eller kyckling och har lågt saltinnehåll.

Ät mer av enomättade fettsyror, som olivolja. nkelomättade fetter finns i makrill, sardiner, tonfisk, lax, svärdfisk, ansjovis, torkad frukt och rapsolja. llt detta har ett rikt innehåll av omega-3 fettsyror.

Observera att höga nivåer av triglycerider inte behöver betyda att du är överviktig eller fet. Det är dock viktigt att kontrollera kosten. Det rekommenderas att grilla eller laga maten. Det ideala är att äta de mest råa livsmedel och undvika saker som grytor, stekt mat, bearbetade livsmedel, frysta livsmedel och bullar. Ta bort synligt fett från kött och aldrig äta eller laga kyckling med huden på.

Det rekommenderas inte att du konsumerar alkohol, förutom små glas  till lunch.ara det är bra för hjärt-kärlsjukdom. Om du röker, försök att sluta. Helsen blir mycket bättre på en gång.

Det finns också naturliga medel som kan sänka triglyceriderna.  har många goda egenskaper och influenser fett balans på ett bra sätt, äter därför kryddnejlika varje dag. n annan "trick" är att blanda 2 matskedar havregryn i ett glas vatten. Lämna det över natten. ästa dag dricker du vattnet. Detta kommer att absorbera fett och reglera kolesterol. Gör ett extrakt av skal från mandarin eller apelsin. Koka skalet i vatten, kyla och dricka.

Glöm inte att dricka mycket vatten varje dag. Om du inte redan har denna vana, finns det nu applikationer för mobil som "påminner" dig att dricka ditt dagliga ranson av vatten (två liter på vintern och tre på sommaren).

Likaså är det viktigt att kontrollera kaloriintaget. Det kan vara en bra idé att besöka en dietexpert, speciellt om du har problem med vikt. Kvinnor bör inte konsumera mer än 1200 kalorier per dag och män 1800 per dag. Ät små portioner och fyll inte tallriken. Undvik att äta smörgåsar innan du lägger ner och äter hälsosam måltidstid.

Måttlig träning är en viktig del av behandlingen. örja med en liten promenad tre gånger i veckan. Då kan du öka avståndet och frekvensen. Du kommer snart att känna dig mycket bättre. 20 - 30 minuter varje dag är överlägset bäst. Försök att variera dina träningspass. Du kan cykla, ta trapporna istället för hissen, dans, ren med mer energi, klippa gräset, tvätta bilen och så vidare.

Slutligen vill vi nämna hur viktigt det är att snubbla röken. Även tobak skapar triglycerider och högt kolesterol, visas att de som har denna vana har problem med att sänka dessa nivåer. Dessutom är det svårare att träna. Om du slutar röka, kommer du att må bättre och du kommer att märka effekten på hela kroppen. I synnerhet kommer det att vara bra för ditt hjärta, lungor och hud att skära ut denna vana.

ilder från ick guyen, Steven Depolo, en Hosking.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar