Svalgsmärta: har du någonsin haft det?

 Men det bör också sägas att detta är en mycket irriterande typ av sjukdom som kan uppstå på grund av andra sjukdomar såsom bruxism eller ett problem med lederna.

Om du någonsin har lidit av det, är det troligt att det gick undan med tiden, särskilt om problemet var resultatet av en känslomässig trigger som nervositet på grund av stress.

ftersom det är ett vanligt problem bland befolkningen är det värt att dyka lite djupare på symptom, orsaker och behandlingar för myalgi. Vi uppmanar dig att följa.

Jaw Pain: Orsaker överväga

Vi bör påpeka att Vissa märker det om ett öra mer än det andra, medan andra lider av obehag när de äter eller pratar.

Detta problem är relaterat till anatomin hos käken gemensamt, som inrymmer ett komplext nätverk av nerver och vävnader som kan vara inflammerad eller lider av andra störningar.

Lär känna 

Låt oss titta närmare på dem.

Smärta som är centrerad runt öronen

Ibland är smärtan i samband med käksmärta koncentrerad kring en eller båda öronen. I det här fallet kan obehag utstrålas till de övre delarna av ditt ansikte, även till toppen av huvudet.

 • Denna gemensamma smärta är speciellt noterad när du talar, gäspar och äter.
 • Ibland kan förväxlas med en enkel tandvärk, men i verkligheten kan vara 
 • Det kan finnas problem med artralgi eller ligament och nerver i regionen.
 • Det här är alla faktorer som en specialist behöver tänka på. Tänk på att benförlust i leder är något som kan hända med ålder.

Läs mer om: 

Om du inte kan öppna käken helt

Om du någonsin kändes som du inte kan helt öppen käke, stanna upp och tänka om hur livet har varit under de senaste dagarna.

 • Om du inte hantera stress och press från omgivningen på rätt sätt kan det generera en "flight svar" i hjärnan, vilket resulterar i muskelspänningar, accelererad hjärtfrekvens och kroppsstyvhet som koncentreras i de områden i axlar, nacke och ansikte.
 • ästan utan att veta om det kan spänne käke, skära tänder under natten, och upplever symtom som ringningar i öronen, huvudvärk och svårt att öppna eller stänga käken.

Problemet försvinner över tid, men det kan vara mycket ogiltigt så länge det kvarstår. Ursprunget är vanligtvis stress, vilket du måste lära dig hantera ordentligt.

ruxism

Vid mer än ett tillfälle vi har talat om käken smärta i samband med ett beteende som en stor del av befolkningen inte på natten utan att veta om det: tandagnisslan.

 • kan uppstå på grund av dålig tand anpassning eller frossa på natten orsakas av dålig kost, stress ackumulerats under dagen eller 
 • ödvändighet kräver lämpliga proffs som rekommenderar att du använder en tandborste till exempel för att sova.

nvändning är ändå också en av de vanligaste orsakerna till myalgi.

nkla metoder för behandling av käksmärta

Observera din hållning

tt sätt att minska symptom i samband med temporomandibular dysfunktion (käksmärta) är genom att ta hand om din hållning, särskilt i de regioner runt om i axlar, nacke, och huvudet.

är du har en dålig attityd kan spänningen i och käken uppstå; Det är faktiskt något du kanske inte ens inser när du är på jobbet, tittar på TV eller pratar i telefon.

, bör de anpassas, rak och avslappnad.

Dessutom ska både läpparna och tänderna ligga ihop. Tungan bör dock vila mot gommen medan den andas genom näsan.

Din diet

 • Undvik att äta livsmedel som utlöser inflammation, såsom socker, fett, stora mängder kaffe eller energidrycker, eller konserveringsmedel.
 • Öka ditt intag av C-vitamin och kalcium

Hantera dina känslor och bekämpa stress

Vi vet att det är lätt att rekommendera sätt att hantera stress på rätt sätt, men när du försöker köra det blir en labyrint av väggar och svårigheter.

 • Det är viktigt att påminna dig själv att du måste vara tyst, så att 
 • Försök hitta tid under dagen för att koppla av. tt bra alternativ som alltid hjälper till att ta hand om kropp och själ tränar 

Försök att genomföra dessa enkla tips i ditt dagliga liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar