Mbah Gotho, mannen som påstår sig vara 145

 De säger också att hans dokument är äkta och att den här gamle mannen inte är mer eller mindre än 145 år gammal.

Det är svårt att tro. Trots att det är vanligt att läsa historier om människor som blivit ett århundrade gammalt, har vi aldrig hört talas om ett sådant fall. 

"Jag väntar på döden lugnt och utan rädsla, även om det verkar vilja undvika mig." Många människor är angelägna om att lära sin hemlighet till en lång

liv Vi kommer att förklara mer nedan.

Hemligheten Mbah Gothos lång livslängd

Mbah Gotho föddes den 31 december 1870. Detta är vad som skrivs på hans id-kort, och även i den officiella register över ön Java, där han bor och föddes 145 år sedan.

Läs

Hur Yoga ändrat inställning och livet av en kvinna i 87 år Om detta är sant, skulle han säkert vara den äldsta personen som någonsin har känt. Hittills höll register över

Jeanne Calment Du kanske undrar varför Mr Mbah Gotho inte är i Guinness ecords.

Svaret är enkelt:

ll officiell information om Mbah Gothos födelsedatum ligger på ön Java. För att vara registrerad i Guinness ecords måste en tredje källa till oberoende bekräftelse finnas tillgänglig, och det är det inte.

 • Detta beror på att offentliga register inte började bli normala fram till nittiotalet.
 • Även om han inte håller rekordet för den "äldsta mannen", accepterar alla att hans ålder är äkta.

Mbah Gotho håller på att bli en och en halvhundra år gammal. Det är fantastiskt. 

tt långt liv erbjuder många möjligheter. Det låter dig lära dig, korrigera fel, ändra fel och till och med "starta om" ditt liv många gånger. Mbah Gotho har enligt honom haft ett bra liv, men nu har han bara ledsna minnen.

Han har begravt fyra fruar. Han sa adjö till alla sina barn och syskon, totalt 10.

 • Han vet väldigt bra att hans situation inte är naturlig. Livets lagar säger att
 • barn är han vaknar varje morgon måste han acceptera de oändliga minnena från människor som inte längre existerar. De är echo av ett förflutet som påminner honom om sitt långa liv och tvingar honom att undra varför.

Varför är han fortfarande här, medan de som älskade honom så mycket nu har gått länge?

Mbah Gotho har avgått sitt ödmjuka liv, omgivet av sina barnbarn och barnbarn.

Hans livs hemlighet

Det finns två ingredienser för hans långa liv, förklarar han:

Den första är omgiven av människor som älskade honom.

 • Kärlek är livets motor , och anledningen till att vi kämpar varje dag för att fortsätta att spendera tid med våra nära och kära. Den andra ingrediensen har att göra med kulturen på ön Java. Här finns det en vacker talesätt som bör komma ihåg: "
 • som patienten lever längre Mbah Gotho säger att han alltid har varit en oändligt tålamod person. Han har alltid fokuserat sin existens på att acceptera, låta saker gå i sin egen rytm, observera lugnt och inte bli arg.

Så mycket att hans eget barnbarn säger med humor att deras farfar aldrig klagar över någonting. cceptera allt som du erbjuds att äta och ta emot kärlek utan att fråga om någonting.

ett öppet sinne som vill gå framåt

Den enda önskan Mbah Gotho har burit med sig mer än 20 år: en gravsten och en plats att vila

när döden kommer att sluta ögonen och återförena honom med sin familj Men den dagen har ännu inte kommit, och den äldsta människans grannar och vänner vill hålla honom närmare hans sida.

 • Det spelar ingen roll att han inte längre kan se att han inte kan hantera sig själv.
 • Mbah Gotho är en visdomskälla Hans folk uppskattar honom för att han är en hel

som kämpade inkräktare; för att han kämpade japanerna i kriget och för att han under hela sitt liv har arbetat med sina händer för att stödja familjen. Se även:

Den bästa åldern är din nuvarande ålder Trots alla hans beundran kan vi alla förstå hans önskan. ftersom livet tårar på dig och åren ger dig trötthet, åldrande och framför allt att säga farväl till dina nära och kära.

Den äldsta mannen i världen kommer bara blunda, eftersom han har haft ett rikt liv, och

som någon stor krigare han längtar bara för resten att han förtjänar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar