Spegel syndrom

De tankar och känslor som uppstår när vi tittar i spegeln kan påverka hur vi relaterar oss till andra, och också hur vi relaterar oss till oss själva. Det så kallade "spegelsyndromet" är vanligare än vi kanske tror.

Vanan genom att titta på och analysera oss framför spegeln reflekterar lusten vår att lära sig om kroppen och att analysera "fel" eller "saknas" innan andra märker dem.

Mirror syndrom hänvisar till en besatthet av vår egen spegelbild och en tendens att snedvrida det i våra huvuden tills vi ser något fel eller förvärra dem vi redan är övertygade om att vi har. Det kan sägas att det här objektet vi har i både sovrummet, badrummet och någon annanstans i huset är medlaren i ett förhållande.

I de flesta fall består förhållandet av en "person och deras bild" ganska annorlunda. Det kan förvandlas till en ohälsosam relation full av problem, lidande, svårigheter, oro, argumentera etc.

Precis vad som händer när du lever med någon, måste vi lära oss att leva i vardagen tillsammans med vår egen kropp, och först och främst med vad vi ser i spegeln. Detta är ingenting annat än ett projekt vi skapar av oss själva.

"Mirror, spegel på väggen där ... vem är den vackraste av dem alla?" sade den onda drottningen i Snøhvits berättelse. Hon gjorde det omöjligt, så hon kunde alltid se sig som ung och vacker.

I verkligheten har vi inte heller trolldom eller magiska trollformler som kan göra oss lyckliga och ungdomens källa varken. , och framför allt, att ta emot oss oavsett ålder, vikt, rynkor eller storlek.

Mirror syndrom är en patologisk tendens när det kommer från fall av bulimi och anorexi, två sjukdomar är mycket vanliga hos ungdomar och framförallt hos kvinnor. Det spelar ingen roll hur smal de är, dessa flickor (och några pojkar också) alltid ser sig själva som fett och ful, en produkt av en snedvridning på en kognitiv nivå.

Hur kan du övervinna spegelsyndromet?

Det första att göra är att undanröja fördomar och jämförelser. Vi är inte bättre eller sämre än andra, bara annorlunda.

Tjockare, Tunnare, Högre, Lägre, Pretty, Ugly ... Det här är bara godtyckliga recensioner. Moten förändras ständigt och detsamma gäller för skönhet. 

Vi är alla vackra på vårt eget sätt, vi är unika och oersättliga, de vackra varelser i hela skapelsen. Detta betyder inte att vi bör vara narcissistisk och beundra vår egen spegelbild hela tiden och tror att vi är viktigare och vackrare än allt och alla andra, utan snarare bör vi lära oss att älska oss själva och acceptera oss själva som vi verkligen är.

Å andra sidan är det väldigt viktigt att börja skratta lite av oss själva, våra misstag och vad vi inte tycker om oss själva. n liten humor kommer att göra livet enklare och kommer att förbättra det förhållande vi har med vår kropp och även för dem som finns omkring oss.

 Vad betyder detta? tt vi inte fördömer bilden vi ser i spegeln. Om du är i gott humör, är du glad och nöjd, är storleken på höfterna, magen eller näsan väldigt viktigt?

Och som en viktig åtgärd borde vi älska oss själva så att vi senare kan älska andra och de kan älska oss. Om vi ??inte respekterar oss, kommer ingen annan heller att göra det.

Den enda personen du får jämföra med är själv och ingen annan. Du ska bara arbeta och förbättra dig varje dag, bli en bättre person och utveckla nya färdigheter. Du kan analysera hur du var igår och hur du är nu, men inte kritisera, för att ta reda på hur du fortsätter för att fortsätta utveckla.

Vår kropp är bara en återspegling av vårt inre tillstånd.  Du kommer säkert att ha en annan åsikt än bilden i spegeln visar och du kommer att märka en stor skillnad om du tittar på dig själv en dag när du är ledsen och jämför det här med en annan där du känner dig glad.

Det ögonblick som vi väljer att acceptera oss precis som vi är, kan börja skratta på oss själva och våra misstag utan att oroa oss för vad vår spegel visar. Det är just nu vi har blivit en riktigt balanserad och glad person.

är vi ler av oss själva, kommer vi också att kunna göra det med andra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar