Modell förlorar benet efter att ha använt tamponger

Tamponger är en av de mest populära hygienprodukter för kvinnor, eftersom de är lätta att använda och gör livet lite lättare när "moster D" kommer att besöka.

Det är nämligen en varning som alltid anges i bipacksedeln: risken för att utveckla giftigt chocksyndrom. Det här är en bakterieinfektion som uppträder mycket sällan, men kan vara extremt farligt om det inte behandlas snabbt.

n som verkligen upplevde konsekvenserna av denna sjukdom var den framgångsrika amerikanska modellen Lauren Wasser som förlorade benet efter att ha utvecklat sjukdomen.

Vad är giftigt chocksyndrom?

Denna sällsynta sjukdom är en av de huvudsakliga riskerna med användning av tamponger utan att ta lämpliga försiktighetsåtgärder, och på grund av en typ av bakterier som kallas Staphylococcus aureus som finns naturligt i huden, armhålor, vagina, perineum (området mellan vaginal öppning och rektal öppning) och sväljas. akterieutvecklingen kan också accelereras av en infektion.

Det anses att den , men utan att notera någon negativ effekt på hälsan.

Problemen börjar när viruset i denna bakterie förändras, . är detta uppstår släpps gifter som skadar kroppen.

Med hjälp av absorberande tamponger skapas en miljö i buken som koncentrerar vätska i samma område över tiden vilket hjälper bakterier att växa.

Detta är en riktig risk och . Även om alla hygienprodukter för kvinnor levereras med en bipacksedel som förklarar dessa risker är det ofta så liten att ta tid att läsa den.

Genom att ignorera sjukdomen och dess symptom kommer bakterien kan spridas i kroppen utan att märka vad som händer, och därför ofta inte få gjort något innan det är för sent.

Det var detta som hände med Lauren Wasser, som  för att se till att andra kvinnor är mer försiktiga i sin användning av dessa produkter.

Historia ...

Laurens ledsen historia började den 3 oktober 2012, när hon började känna sig trött och trodde att hon hade influensan . Hon råkade också ha folk och använde sina vanliga tamponger, eftersom det var det mest praktiska på jobbet.

Hon hade redan haft folk i 11 år, och tamponger var alltid förstahandsvalet som hon alltid kände sig trygg som "den tiden i månaden" kom sly.

Som med de flesta unga tjejer som växte upp, hade Lauren en konversation om tamponganvändning med sin mamma när hon nådde en viss ålder när det blev relevant.Mamman förklarade hur tampongen ska användas och är det viktigt att ändra tamponger var tre till fyra timmar, eftersom det kan vara riskabelt för hälsan att låta dem sitta i under långa tidsperioder

Dagen infektionen började hade Lauren som vanligt följt mammas råd och ändrade tampong vid rätt tidpunkt. Men när hon gick till en fest för att fira en väns födelsedag den natten, 

Hon försökte att bete sig normalt, men kämpade för att hålla sig på fötterna. Många av hennes kompisar kommenterade att hon inte så bra ut, och när hon inte kunde hålla fast låg hon ner på en säng och stängde ögonen. llt hon ville var att sova.

Samma kväll gick Lauren hem för att sova,  om hans tillstånd. Hon förklarade för sin mamma att hon var trött och behövde sova. ästa morgon var hennes mamma orolig för henne och bestämde sig för att kalla en vän och en polis för att se till att allt var okej.

De fann att modellen låg på golvet i sitt rum. Det faktum att Lauren överlevde ses nu som ett mirakel i sig. Läkarna sa efteråt att när hon kom till sjukhuset hade hon bara 10 minuter att leva

. Febern var väl över 38 ° C och organen hade misslyckats. De fruktade också att hon hade en hjärtattack. Senare, efter läkarna lyckades rädda hennes liv,

var Lauren diagnostisera med toxisk chock syndrom och till allas förvåning orsakat infektionen hennes kallbrand. fter att ha förlorat benet kände Lauren att hennes liv var över och att ingenting annat betydde någonting längre. Men

lyckades hon komma vidare och inse att hon fortfarande hade mycket att leva för  Hennes advokat uppmuntrade henne att

för att lämna in en stämningsansökan mot tillverkaren av tamponger hon använde (Kotex atural alance) eftersom de inte ger tillräckligt med information om de risker som är förknippade med användning av tamponger. u tre år senare, har Lauren varit friska igen och

tillbaka för att modellera sin karriär, med stöd av dem som fortfarande har förtroende för henne. 

hon bestämde sig för att visa världen resultatet av denna tragiska historia för första gången 

ADVERT

Lägg till din kommentar