De flesta kvinnor inte känner igen symptomen på en hjärtattack

Forskning har visat att Faktum är att vissa av de symptom kvinnor upplever mycket vanligt, vilket kan leda till passivitet när det gäller en livshotande situation.

n av de mest oroande fakta som hälsoexperter står inför, är att de flesta kvinnor inte vet vad symptomen på en hjärtinfarkt är eller vad de kan göra för att förhindra det.

kan risten på tydliga symtom leda till mer allvarliga komplikationer när en person upplever en hjärtattack inte kan vara medveten om det, eller inte vet hur man gör.

Å andra sidan som är helt irrelevant för en hjärtattack. De kan också indikera närvaron av en annan typ av tillstånd eller tillstånd.

Så ... vad är de vanligaste symtomen på hjärtinfarkt hos kvinnor?

Med tanke på att de flesta kvinnor inte vet vad är, vill vi använda dagens artikel att dela vissa 

De vanligaste tecknen på en hjärtattack hos kvinnor är:

Illamående och kräkningar

Innan upplever en , är det dubbelt så stor risk för kvinnor att få symtom som illamående, kräkningar, halsbränna , eller dålig matsmältning än vad det är för män.

Dessa signaler är Men det är en bra idé att ha dem i åtanke, särskilt när de är förknippade med andra symptom.

Känsla som kväver

Du kan plötsligt börja känna andfådd, som kan hända när du är i vila eller under fysisk aktivitet. Du kanske känner att du kippar efter luft, och du tvingas ta mycket djupa andetag.

Detta symptom kan uppstå när hjärtat inte kan pumpa blodet som kroppen behöver, till exempel 

ovanlig trötthet

Från tid till annan kan du börjar känna en brist på energi som kan ske omedelbart och försvinner i nästa ögonblick, eller det kan pågå i flera dagar medan den gradvis ökar.

Trötthet utan anledning upplevs av mer än hälften av de kvinnor som lider av en hjärtattack.

Smärta i mitten av bröstkorgen

Detta är vanligtvis en mycket intensiv smärta som känns som något krossar bröstet. Det kan pågå i några minuter, eller det kan vara intermittent.Denna smärta bör omedelbart varna dig, för det är förmodligen något du inte tidigare har upplevt.

Obehag i övre halsområdet

Du kan också uppleva smärta eller obehag i ryggen, nacken eller käken. Smärtan kan spridas till armarna eller övre buken.

ndra symtom är:

 • xtreme ångest
 • Kallsvett
 • känsla att ditt hjärta inte blir korrekt
 • förändringar i hudens färg eller en blek och blåslagen färg runt läpparna
 • Yrsel

I I de flesta fall kommer en kvinna De kommer inte alltid att inträffa, eller de kan gradvis öka i intensitet tills attacken.

Vad gör du om du har hjärtinfarkt?

Det är viktigt att agera snabbt om du har symptom på en hjärtinfarkt för att undvika allvarlig eller oåterkallelig skada. ehandlingar för hjärtinfarkt är mycket mer effektiva om de utförs under de första timmarna med sådana symptom.

Om du har långvariga , ring 113 eller få en vän eller familjemedlem att ta dig till akuten omedelbart. Undvik att gå till sjukhuset själv, eftersom ditt tillstånd kan förvärras på din väg där och det kan leda till ännu mer skada.

Även om symptomen försvinner efter några minuter eller förekommer endast tillfälligt, , eftersom det kan vara relaterade till en hjärtsjukdom.

Kom ihåg att ju snabbare du reagerar desto mindre sannolikt kommer du att drabbas av tragiska konsekvenser.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar