Muncancer: Symtom, riskfaktorer och prevention

Oral cancer är relaterat till huvud- och halscancer. Tumörer som uppstår som en följd av dessa cancerformer är vanligtvis antingen:

 • , belägen i glandulära celler.

Muntcancer liknar mycket andra cancerformer vi kan utveckla. På samma sätt är det mycket viktigt att förstå symptomen på denna typ av cancer. På detta sätt kan vi också förstå hur man undviker det.

Lyckligtvis finns det andra metoder än kirurgi för att bekämpa denna cancerform. Det är därför nödvändigt att 

De viktigaste symptomen på oral cancer

Kräftan i munnen är mycket lätt märkbar. är allt kommer omkring kan Detta är det viktigaste symptomet på cancer i munnen.

Det är dock inte det enda. oförklarlig blödning

 • Svårigheter att tugga eller flytta käken
 • Din röst blir svagare eller väsentligt ändra
 • vsaknad av känslighet eller märkbar smärta
 • Oförklarlig
 • öronvärk Du kan också se många olika symtom som kan uppstå av andra skäl. Trots detta, om du märker två eller tre av dessa symptom genast, kontakta en läkare omedelbart.
 • Upptäck skydommer med signaler från munnen

  iskfaktorer för muncancer

  tillsammans med

  andra typer av cancer utvecklade cancer i munnen på grund av vissa villkor. Denna sjukdom kan dock uppstå hos personer som inte är representerade i följande kategorier. Ändå är det fortfarande viktigt att hålla koll på din hälsa. Om du faller i någon av följande kategorier, var särskilt uppmärksam:

  1. ökning

  De exakta orsakerna till den första tillväxten av cancerceller i munnen är okända. Det är emellertid känt att en viktig bidragande faktor till oral cancer är den ohälsosamma vanan att röka.

  Cigarettrök

   direkt förknippat med över 60% av alla fall som involverar oral cancer. 

  För dem som

  röker Det finns många olika metoder och metoder som visat sig vara effektiva för att hjälpa dig sluta röka. Sluta röka med dessa 15 psykologiska metoder

  2. tt dricka alkohol ofta

  Den

  överdriven konsumtion av alkohol

  är en annan orsak som beror till stor del denna typ av cancer. Dricker du ofta alkohol? öker du också? I det här fallet bör du definitivt vara mycket vaksam med din mun för att säkerställa att det inte finns några symtom. Tyvärr har du en ökad risk att få denna sjukdom. Den idealiska situationen skulle vara att stoppa denna vana så snart som möjligt. Vi inser att vissa typer av alkohol kan ge hälsofördelar, men

  du borde aldrig glömma moderering.

  3. Du har en familjebakgrund av cancer De som har en familjehistoria av denna typ av cancer är också mer benägna att drabbas av denna sjukdom. Om så är fallet rekommenderar vi starkt att du får en medicinsk kontroll en gång per år.

  Dessutom är det mycket viktigt att du

  informera din tandläkare om familjebakgrund i munnen cancer så att han / hon är medveten om och notera denna detalj under din normala besök.

  I många fall kan de vara goda allierade i en förebyggande diagnos. Detta beror på att de kan kontrollera områden som skulle vara svåra eller okända för dig. Det är också en bra idé att konsultera din läkare om denna typ av cancer och om det är nödvändigt att delta i ett test för att se till att allt är okej.

  4. Sexuellt överförbara infektioner

  De flesta människor tror att den enda sexuellt överförbara infektioner (tidigare känt som

  STD

  ) som verkligen oroande är HIV-IDS. Det är sant att denna sjukdom är dödlig och bör inte tas lätt. ndra sexuellt överförbara sjukdomar

  kan dock också orsaka allvarliga hälsoproblem. Human Papillomavirus

  (HPV). Detta virus har ett stort antal sjukdomar, och inte alla är allvarliga. kan orsaka utveckling av cancer i munnen när de överförs oralt.

  Dessutom är det också viktigt att du regelbundet besöker en gynekolog för att kontrollera din sexuella hälsa genom rutinprov. 

  åd för att förebygga denna cancerform typ 

  är medvetet om den ovanliga ankomst några av symptomen som vi har täckt i den här artikeln. Leta även efter mindre kända symptom.

  är du borstar tänderna,

  vara medveten om munnen och blod eller sår som har läkt

  • inom cirka tio till femton dagar.
  • Var medveten om ihållande nacksmärta, grovhet eller svårighet att förflytta käften. en balanserad diet.
  • ök inte eller tugga tobak.
  • Konsumera alkoholhaltiga drycker i måtta. 
  • Även om dessa frukter inte bota cancer, kan de bidra till att förhindra den och stärka immunsystemet samtidigt.Prova dem! Läs mer "
  • ADVERT

  Dela med vänner
  Tidigare artikel
  Nästa artikel

  Lägg till din kommentar