Naturlig behandling av sömnapné

Denna natt villkoret anses "allvarlig" eftersom den stannar syre från att komma till olika delar av kroppen medan vila. Det finns många orsaker till sömnapné. Typiska symptom inkluderar avbruten andning, snarkning och personen som sover. I den här artikeln kan du läsa mer om 

Kunskap om sömnapné

Detta tillstånd påverkar vår normala andningsfunktionen medan vi sover. Det kan leda till ytlig andning eller korta pauser i normalt luftflöde, som varar mellan 15 och 20 sekunder.

Sömnapné hindrar människor från att sova gott på natten. De sover ofta mycket lätt eller har mardrömmar. Således får kroppen inte tillräckligt med vila. Detta resulterar i låg energi, låg produktivitet, dålig humör, irritabilitet och minskad vaksamhet.

Om villkoret inte behandlas på rätt sätt, sömnapné kan leda till att man är sömnig under dagen, har dåliga reflexer och det kommer att bli en större risk för olyckor . Dessutom kan det bidra till hälsoproblem som fetma, högt blodtryck, diabetes och hjärtsjukdom.

Det kan vara svårt att identifiera symtom på sömnapné eftersom de uppstår på natten när vi sover. Ofta är det en familjemedlem eller partner som upptäcker förändringar i ditt sömnmönster.

Det är några av de tecken på att du kan lida av sömnapné:

 • bruten sömn
 • Mycket högt snarkning
 • dag
 • Orolig sömn
 • vaknar på natten med en känsla av att ha förlorat mina andetag
 • att gå på toaletten mycket tidigt på morgonen
 • Wakes med morgonen
 • koncentrationssvårigheter på jobbet
 • 
 • Irritabilitet
 • Depression
 • Kusliga sovställningar
 • svettas mycket på natten
 • Kämpar mardröm
 • mun andning
 • Totalt dåliga resultat

Vissa riskfaktorer som kan leda till sömnapné är: rökning, överdriven alkoholkonsumtion, fetma, svullna tonsiller eller tunga, blockerade näspassagen och arv. Dessutom är det ofta fallet att män är mer benägna att drabbas av detta tillstånd än kvinnor.

vanor, åtgärder och tips för behandling av sömnapné

Det finns två sovande positioner du bör vara medveten om:

den

Sova på sidan, oavsett om det är höger eller vänster sida, vilket gör att mer luft till komma in i dina lungor. Det motsatta är fallet om du sover på magen eller baksidan. Det är självklart inte lätt att övervaka dina sovande arrangemang när du sover. Du kan därför placera en stor kudde bakom ryggen eller sova med ryggen mot en vägg.

tt annat knep du kan prova är .Då kommer du snart att märka om du försöker ändra din sömnposition under natten.

Med ditt huvud uppåt

nvänd mer än en kudde för att sova huvudet rätt upp en vanlig. Detta hjälper dig att andas bättre på natten. Om du inte tycker att denna position är bekväm kan du höja dina pads lite. Du bör också se till att din överkropp är upphöjd. Om du tänker köpa en ny säng kan du köpa en med en madrass som kan höjas och sänkas. tt annat alternativ är att . Många experter säger att detta är mer effektivt än att använda många kuddar.

ndra tips för att behandla sömnapné är:

Gå ner i vikt

Övervikt eller lider av fetma kan förvärra symtomen vid sömnapné. örja med en hälsosammare diet, träna ett par gånger i veckan, äta mer frukt och grönsaker, undvik friterad mat, socker och fett och drick två liter vatten varje dag. ristande vikt kommer att ge en märkbar förbättring av symtomen och tillåter dig att få mer luft.

Sluta röka

Cigaretter är en annan faktor som förvärrar sömnapné. ök orsakar vätska att byggas upp i halsen och detta kan orsaka att övre luftvägarna sväller. 

Undvik alkohol

lkohol, precis som andra lugnande medel, gör att dina nackmuskler slappnar av. Således fungerar de inte ordentligt. Vi föreslår också att du undviker överdriven intag av koffein, särskilt senare på dagen. Koffein kan störa normal sömnrytm.

Undvik stora middagar

Om du tar magen full av mat kan det få negativa effekter på sömnen. Det kommer också att påverka hur luften kommer in i dina lungor.

aturläkemedel för sömnapné

Vendelrot

Denna ört har använts under mycket lång tid för att hjälpa människor att slappna av och sova bättre. Det bidrar helt enkelt till bättre sömnkvalitet. Det är perfekt för människor som kämpar med sömnlöshet eller mardrömmar som orsakas av sömnapné.

teriska oljor

De bästa oljorna för att förbättra natt sömnen är kamomill, lavendel och primrose. Den senare underlättar inflammation i luftvägarna. Du kan massera det i pannan eller spruta lite runt hela rummet. . Ha några droppar kokande vatten och andas in i ångan.

Vi hoppas att du har gillat den här artikeln om naturlig behandling av sömnapné!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar