Naturlig behandling av svullen buk

. fter att ha ätit känns man ofta oerhört tung och magen är större än den normalt brukar vara.

Vad har hänt? Hämtade jag plötsligt mer pounds? Hur länge kommer jag att kämpa med denna obehagliga känsla och utseende? Detta är verkligen besvärligt och orsakas av flera faktorer. Vi kan lätta situationen med några enkla tips. De råd vi tillhandahåller nedan är lätt att godkänna din vanliga kost.

Varför svullnar magen?

Äta för snabbt

Vissa tror att om de inte äter på det sättet, kommer de inte att känna sig fulla. Men sanningen är faktiskt motsatsen. , därför kommer du att fortsätta att känna sig hungrig. Dessutom släcker vi luft som lagras i magen och orsakar smärta och irritation.

Om du inte tuggar maten tillräckligt bra, låt inte enzymerna i spytten blandas med maten. 

Vad kan jag göra för att undvika att äta för fort?

Till exempel kan du börja din måltid genom att servera en och en maträtt. örja med sallad. ostat bröd kräver att du tuggar långsamt, vilket blandar maten tillsammans.

Har du för mycket stekt mat i din kost?

Stekt potatis, grytor och grytor innehåller mycket olja. Detta är fet och fett är inte lätt att smälta. fter varje måltid ligger det i mage och sömn.

: Koka upp maten eller ånga den i ugnen eller i en kastrull. Tänk på att olivolja inte behöver lika stark i maten och om du fritera livsmedel, låt maten rinna iväg på några papper innan du äter. Detta hjälper dig att bli av med det överflödiga fettet.

Dricker du mycket kolsyrade sodavatten?

Dricka kolsyrade sodavatten fyller magen med luft. Dessutom innehåller de socker och vi får vad som kallas "tomma kalorier". Detta kan leda till viktökning. Vatten med kolsyra innehåller inga kalorier, men orsakar också magont. Det är bäst att dricka icke-kolsyrade vatten för en måltid.

Moderat intag av fiber

Om vi ??bara äter lite fiber blir vi förstoppade. Men att äta mer än vad kroppen accepterar är inte heller bra. Det är bäst att ha en måttligt intag, 

Ta hand om din matsmältnings

Det äter bara mjöl, flingor, bröd, pasta och ris, kommer att förstöra de enzymer som utgör ditt matsmältningssystem. Detta beror på att denna mat inte innehåller enzymer. Således,  matsmältningssystemet sämre svullen buk och luft och mer.

Ät fullkornsmat

äringsvärdet i fullkornsprodukter är oslagbart: Vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. De erbjuder också enzymer som hjälper vårt matsmältningssystem att bekämpa hovmagasinet.

ekommenderad diet i magen

  • Färsk frukt är lätt att smälta. Den innehåller fiber och mycket vatten. Frukt har lite fett, vilket gör det till en utmärkt ingrediens i sallad. Vattenmelon med aprikos och körsbär är bra exempel. nvänd om möjligt olika frukter. Det rekommenderas inte att bara äta en variant.
  • Sallad innehållande  och frukt som ananas och papaya är utmärkt för matsmältning. Det är bra att äta frukt tillsammans med middagen.
  •  är mycket hälsosam mat, full av vitaminer och mineraler, och mycket lite fett. De är perfekta för användning i grönsaker, soppor eller kalla sallader. Du kan även ha det i tortilla!
  • . Fermenteringsmetoden tillåter att denna mat innehåller mycket bra fiber. Detta gör det lätt smält och det är utmärkt i sallad. Vi kan minska salthalten genom att lägga den till vatten före servering.
  •  gör det till en mycket bekväm dryck. Hjälper också till att förhindra magsköljningen

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar