Naturliga sätt att lindra irriterade ögon

Vi kan vara störda av irriterade ögon i perioder, inklusive i övergången mellan årstiderna. De blir röda, fuktiga eller torra, vilket inte bara är obekvämt men kan också göra att du ser sjuk ut.

I dagens artikel erbjuder vi några tips som kan hjälpa dig 

atural ögondroppar mot irriterade ögon

Om du har torra, irriterade ögon och känner att du bör återfukta med ögondroppar, rekommenderar vi att du väljer ögondroppar som är gjorda av naturliga ingredienser. n av de mest använda växterna är , en medicinsk växt som är utmärkt för ögatens hälsa.

Om du väljer ögondroppar innehållande kortikosteroider, å andra sidan, var noga med att inte använda dem för regelbundet på grund av biverkningarna. Kontakta din läkare för att få reda på vilka ögondroppar som är bäst för dig.

Fuktighet från insidan

Kom ihåg att irriterade ögon inte bara är ett externt problem som går bort när symtomen försvinner. Vi rekommenderar att du också lägger till mat som har hälsosamma fetter till din kost:

  • Linolja, olivolja, sesamolja och andra vegetabiliska oljor.
  • ötter
  • vokado

Den hälsosamma fettet i dessa livsmedel hjälper dina ögon från insidan. Ät fett med måtta, men var inte rädd antalet kalorier som hälsosamma fetter är lättare för kroppen att absorbera och kan även hjälpa dig att hålla vikten.

Minska inflammation i ögonlockenHär är ett enkelt hemmedel som kommer att lindra och minska inflammation på bara några minuter.

 är ögonlocken blir ont, ta bort två frysta tepåsar, stäng ögonen och placera tepåsarna över ögonen medan de fortfarande är kalla.

Du borde ligga medan du gör detta för att göra det rätt.

 men du kanske inte alltid ha färska gurkor i lager när du behöver det.

eemolje

De medicinska egenskaper neemtreet (azaldirachta indica) har varit välkänd i Indien i århundraden, och idag kan du hitta produkter tillverkade med frön från detta träd i hälsokostbutiker eller kinesiska importaffärer. eemolje kan användas för att bland annat lätta av fuktiga ögon orsakade av allergier. Det kan också lindra rodnad, irritation och klåda.  • Kram en droppe essentiell olja i några matskedar rent vatten. Häll flaskan och skaka väl.
  • Häll blandningen i ett rent glas, doppa två bomullspuddar i blandningen och placera dem över ögonen.Låt dem ligga i 10 till 15 minuter.
  • Du kan göra detta en eller två gånger dagligen tills du känner att det hjälper.

Undvik att använda giftig kosmetika

Visste du att sminken du använder för daglig användning innehåller sannolikt skadliga ingredienser? Speciellt kan du använda ögonlocken och ögonfransar som ska absorberas av kroppen genom ögat. Dessutom kan produkterna irritera ögon och hud.

Du bör undvika att använda eyeliner, mascara eller ögonskugga alls när dina ögon är irriterande. Men om du inte vill gå ut helt utan smink, bör du välja naturliga alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Dessa innehåller inte tungmetaller eller parabener, och ingredienslistan över produkten kommer att visa den.

För att ta bort ögonmakeup, använd inte kemikalier - häll bara lite mandel eller olivolja på papper eller en bomullsplatta istället.

Kajal

I Indien, liksom i många arabiska länder, använder kvinnor (men även män och barn!) n naturlig svart färg runt ögonen kallad  Denna naturliga färgton används inte bara som smink utan också som fuktkräm, eftersom blomkålen består av naturliga oljor och andra naturliga ingredienser.

Kajal bekämpar bakterier, lägger fukt, lyser ögat och kan även filtrera ljuset för dem som inte kan tåla starkt ljus.

Se till att du inte applicerar för mycket, eftersom bara en streck kajal varar lång tid.

Det kan vara lite första gången du använder en kajak, så var medveten om kroppens reaktion om det visar att du är allergisk.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar