Nio meddelanden som eleverna förmedlar

Du har säkert hört denna fras hundra gånger:  Hur ofta har du tagit beslut baserat på vad andras ögon säger till dig? ller, vad säger eleverna till resten av världen?

 Men mycket av den information de skickar ut är genom eleverna. Oavsett om de utökar eller kontrakt, kan de ge många ledtrådar till andra om vad vi säger eller inte säger.

Precis som allt annat i livet har detta sina fördelar och nackdelar. Tänk inte att den här metoden är hundra procent exakt och pålitlig. 

1. Du är fokuserad på någonting

leven är en riktig spegel för vad som händer i ditt sinne. 

Detta observerades under en studie 1964 som utfördes av University of Chicago psykologer ckhard Hess och James M. Polt. De fann att eleverna 

Å andra sidan 

Läs: 

2. Du är slut

I början av 1970-talet önskade psykologer vid University of California att veta hur eleverna svarat på en mental överbelastning. Det vill säga när du har helt slut på "ånga" eller när du har nått gränsen för dina kognitiva förmågor.

Intresset deras i ämnet ledde till frågade en grupp frivilliga om de kunde lösa ett antal flervalsfrågor på en datorskärm så fort som möjligt. Deltagare behövde bara välja mellan fyra möjliga svar för varje fråga.

Men även om testet först verkade enkelt nog, var det en dold fälla. Sekvensen av problem slutade aldrig och varje ny fråga uppstod väldigt snabbt efter det föregående.

Det gjorde volontärerna så trötta att de så småningom fick sluta. 

3. ågot har din uppmärksamhet

1977 psykologerna Vitt och Maltzman intresserad av hur eleverna skulle förändras när deltagarna hört utdrag från tre olika typer av böcker: en  roman, en av tortyr, och en tredje som hade ett neutralt tema.

I början av studien, eftersom vi vanligtvis svarade med intresse och uppmärksamhet åt en ny stimulans, hade alla deltagare utvidgat elever.Men de förblev bara förlängas bland deltagare som lyssnade till den erotiska romanen eller tortyr, medan 

4. ågot är fel med din hjärna

Det är vanligt att storleken på dina elever kontrolleras med en ficklampa när du är till läkaren för att säkerställa att nervsystemet fungerar normalt.  som en stroke eller ett problem med synen, till exempel.

Vill du veta mer? Läs: 

5. Du är sexuellt lockad till någon

Hur vet du om en man lockas till en kvinna och motsatsen? 

Men även om ernick studier på detta område 1971 kan tyda på att sexuell lust kan leda till en ökning av pupillstorlek har andra studier visat att det är fysisk attraktion som framkallar denna reaktion och inte den faktiska personen.

6. Du känner avsky

Återigen, en annan grupp av psykologer från University of Chicago genomförde en undersökning av detta ämne med 

är de såg bilderna registrerades deras elevaktivitet varje sekund. är de såg bilder av misshandel mot barn, tortyr eller andra våldsamma scener, reagerade de naturligtvis med avsky.

 men då de drog omedelbart tillsammans, som om deltagarna omedvetet försökte att inte titta på dem.

7. Du skadar

n studie utförd 1992 av psykologen lex Chapman funt som 

Faktum är att de expanderar med mer än 0, 2 mm. Detta resultat är mycket viktigt för att utvärdera intensiteten hos , och gränsen varje person klarar av.

8. Du har använt droger eller alkohol.

Vissa läkemedel som alkohol och opiater (t.ex. morfin) gör att eleverna kan komma i kontakt. mellertid har  Därför kontrollerar polisen oftast eleverna hos de som kör i samband med slumpmässiga alkoholprov i trafiken.

är det gäller användningen av droger är det intressant att notera att denna reaktion nästan alltid uppträder, även när konsumtionen är måttlig. Om emellertid överdriven användning eller missbruk har skett, kommer eleverna vanligtvis att vända sig mot den andra ytterligheten.

9. Det kan avslöja din personlighet ... och till och med din politiska åsikt!

 Men professor Matt Larsson från Karolinska Institutett (Sverige) fann att linjerna i iris kan hjälpa andra att ta reda på några av de egenskaper hos  din.

Om du tittar på den färgade delen av en persons öga - iris - och se ett stort antal snirkliga linjer eller kryptor, som strålar utåt, betyder det att 

Å andra sidan, fann Larsson att ett antal olika spår, eller cirkulära linjer runt kanten av iris, kan  Detta är utan tvekan ett viktigt resultat som bör undersökas ytterligare för att se om vi kan få mer information från irisen.

I dessa studier,  , som är inblandade i produktionen och tillväxten av ögonvävnaden och anterior cingulate cortex av hjärnan, som är ansvarig för att reglera humör och självreglerfjäder.

Framåt observerade forskare arlow i en studie 1969 som deltagarnas elever utökades när de presenteras med en bild av en liberal eller konservativ politisk kandidat, och deras individuella svar korrelerade med sina egna ideologiska och politiska orientering.

Kan någon märka dessa små detaljer i eleverna?

Du kanske tror att sådan information kommer att glida rätt förbi dig eftersom de är för obetydliga att de kommer att fånga din uppmärksamhet. Men en studie vid Dartmouth College visade att även om du inte kan upptäcka dessa små förskjutningar medvetna, de går inte förlorat i ditt undermedvetna.

På ett eller annat sätt, säger de att de områden i hjärnan som ansvarar för bearbetning av känslor är  som förbereder kroppen att reagera.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar