Smärta eller klåda i brösten - Vad kan det komma ifrån?

rösten är mycket känsliga, och när vi känner något onormalt, bör vi vara uppmärksamma. Smärta eller klåda i bröstet är mycket vanligt, men kan komma av mycket olika skäl. v oavsett anledning är det dock mycket viktigt att rådgöra med en läkare för att få en adekvat diagnos och för att få reda på om det finns något allvarligt.

Smärta eller klåda i bröstet är ibland inte ett problem, men det kan också vara något mer allvarligt . Därför är det viktigt att komma ihåg möjliga orsaker till detta problem och undersöka sina bröst själva och söka läkarvård om du märker något onormalt.

Möjliga orsaker till smärta eller klåda i bröstet

röstsmärta kan förekomma antingen före eller under menstruation. Detta är ett resultat av de hormonella förändringar som uppstår i denna cykel . Om detta är orsaken, är det ett bra val att massera brösten med eteriska oljor som jättenattljusolja, Vitex agnus-castus, ngelica, ndinska maca eller salvia.

Smärta eller klåda i bröstet kan också komma från mastit vilket är en inflammation som ofta uppstår vid amning. Detta orsakas av inflammation i bröstvävnaden och följs vanligtvis av andra symtom som feber och trötthet. I sådana fall inkluderar konventionella behandlingen av antibiotika, även om den också kan behandlas naturligt med en te exempelvis timjan som bör appliceras direkt på nippeln.

Slutligen: n möjlig orsak som vi inte får ignorera är inflammatorisk bröstcancer. Cancern art är inte vanligt, men när det sker åtföljs vanligen genom symtom som klåda, svullnad och smärta och rodnad i området på grund kista full av lymfvätska. Om detta inträffar kan en korrekt diagnos endast göras av en specialist. Detta gäller också för behandling.

Klåda bröst

Klåda bröst uppträder vanligen som ett resultat av en allergisk reaktion mot komponenter i kemiska produkter såsom detergenter, deodoranter, doftämnen eller kemiska medel som härrör från produkter som har haft någon kontakt med huden. v denna anledning är det mycket viktigt att komma ihåg vilka produkter som kan komma i kontakt med huden och som kan orsaka allergiska reaktioner. 

. Det är viktigt att ge tillräckligt med fukt till denna del av huden med till exempel vegetabilisk olja, fuktkräm eller sheasmör. Klåda i bröstet är också ett av de första symptomen på att vara gravid. Detta åtföljs vanligen av smärta som orsakas av ökat blodflöde till området, särskilt i bröstvårtor.

Symptomen minskar vanligtvis när kroppen anpassar sig till graviditeten  Om klåda endast är en del av bröstet eller i ett bröst kan orsaken vara i bröstet eller i bindväven.

Det är mycket viktigt att vara medveten om symptom som smärta, tumörer eller noder, förändringar i form av bröst- eller bröstvårtvätska ; Detta kan vara ett tecken på en infektion i bröstet eller fibroadenomen, godartade cyster eller tumörer. Slutligen: Klåda av brösten kan också orsakas av överdriven bh eller mässing av material som inducerar en allergisk reaktion i huden. Om dina bröst kliar och du har uteslutit ovanstående skäl, kontrollera om orsaken beror på den bh du använder.

ehandling av bröstsmärta eller klåda

ehandling av smärta och klåda i bröstet beror på den möjliga orsaken

. Om problemet härrör från huden kan det räcka med att applicera tillräcklig fukt för att minska symtomen. Om symtomen beror på inflammation eller något allvarligare är det viktigt att du söker läkaren eftersom du troligen behöver medicinsk behandling och / eller professionell medicinsk undersökning.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar