Paralympier Marieke Vervoort välja eutanasi

fter att ha diagnostiserats med en degenerativ muskelsjukdom vid en tidig ålder, har läkare föreslog att Marieke Vervoort förblir aktiv. Hon fann en anledning att fortsätta med livet i sport. I io i 2016 vann hon tre olympiska medaljer. Även om hon har gjort det klart att det inte är fråga om att göra det nu, du vet Vervoort att när det är dags, vill hon hennes död att vara på hennes villkor. Marieke Vervoort har valt aktivt dödsstöd.

Marieke Vervoort är en jätte. Hon är en trettisyvårig idrottsman från elgien som förberett de handlingar som behövs för dödshjälp 2008. Även om hon har gjort det klart att tiden inte är byggd ännu, hon vet att när det är dags, kommer hennes död vara på 

Vi vet alla att vi inte har fullständig kontroll över vad som händer i våra liv. , olyckor, oförutsedda händelser ... Dessa utmaningar formar oss och testa oss.Marieke Vervoort har återigen och satt så började det falska ryktet att hon hade planerat att säga adjö till världen efter de paralympiska spelen.

Detta var uppenbarligen inte sant. Det är inte hennes tid ännu, men 

Oavsett om vi håller med eller inte om dödshjälp, kan vi alla överens om en sak: 

Idag kommer vi att berätta för henne historien.

Marieke Vertvoort hans sista lopp

Marieke Vervoort går genom livet med intensiteten hos någon som kommer att ta in allt: varje ny dag, varje bild, varje ljud, varje andetag.

 • Hon deltar i friidrott, mark segling och fanns även en Triatlet innan hennes sjukdom tog bort möjligheten att röra sig. Det är värt att notera att även om hon fick en silvermedalj i iolekene 2016 är 
 • Hon deltog i de paralympiska spelen i London 2012 och vann , en silvermedalj och en guldmedalj.
 • Hon har också vunnit utmärkelser vid många tillfällen i sitt hemland. nligt henne är dock det pris som gjorde henne lyckligast att hon fick från Flamenco Sports Writers ssociation som 

nligt Marieke, Marieke lider av en degenerativ muskelsjukdom som har bundet henne till en rullstol från en mycket tidig ålder. Det verkliga problemet är inte den faktiska handikappanpassningen, men den 

Marieke har kämpat sjukdomen varje dag i 20 år. Hon ser att hennes kropp svarar lite mindre för varje år som går.

Ibland misslyckas hon, har epileptiska anfall, har extrem smärta och hon vet att hon kommer att vara blind för inte så lång tid. Hon har för närvarande bara 20% visning. Om några månader eller några år kommer hon att förlora synen helt.

Med denna kroniska sjukdom är hon dömd till Vervoort visste vad som skulle hända från en mycket tidig ålder. fter diagnos erkände hon att hon ens hade övervägt självmord. Men något hände.

Hennes läkare berättade för henne att ett bra sätt att upprätthålla livskvaliteten var att Sport representerar kamp och överlevnad. Hon tog denna idé och fann en stark anledning att fortsätta att leva.

Mariege började spela basket i en rullstol och senare började hon dykning och simning. där hon vann första pris och fick erkännande.

Hon blev 2006, en vinst hon vann i två på varandra följande år.

År 2008 kunde hon inte längre delta i triathlon på grund av sjukdomen som utvecklades. Livet slutade. Men hennes land gick ut till henne och berättade för henne att berätta för sin historia så hon berättade för henne på tv.

 Samtidigt arbetade hon också med en annan viktig uppgift: att förbereda papper för aktiv döds hjälp.

Hennes kropp lyckades inte längre göra den sport som hon älskade så mycket, och hon visste att hennes kropp och syne inom några år kom att kollapsa helt.Sedan hon lämnade triathlonen började hon delta i en sport som heter landning. Landning är en sport som innebär en tävling i en typ av bil som drivs av vinden genom segel. 

fter detta kom en annan specialitet: fter att ha ingått i T-2-kategorin började Marieke 

 • Hennes framgång i Londons OS i London körde henne på. Hon fortsatte att ha en anledning att överleva, trots den smärta hon upplever dagligen.
 • Smärtan är så intensiv att hon bara kan sova i korta 10 minuter. Varje dag blir epileptiska anfall intensivare. Hon vet att hennes tid kommer att gå väldigt långsamt, men under tiden
 • säger hon att hon kommer att njuta av sitt liv så mycket som möjligt. är hon blir helt blind, när det inte finns något annat i livet än smärta och förlamning och hennes kropp inte längre tillhör henne, kommer hon att säga adjö.

ktivt dödsstöd är inte en övergivelse, men en vila för den modigaste. Marieke har redan planerat begravningen: hennes aska ska kastas i Lanzarotehavet av Spaniens Kanarieöarna.

Hon vill bli

ihåg av alla med ett leende. Så ser hon på alla när hon vilar i fred 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar