Graviditet efter 35 års ålder

Förfödda över 35 år har ökad risk för komplikationer vid förlossning. Därför är det förståeligt att det finns fler kejsarsnitt efter 35 års ålder

Trots att kvinnor som har barn efter 35 års ålder brukar inte ha problem,  Det är därför mycket viktigt att bedöma riskerna med graviditet efter 35 års ålder.

Det är självklart inte förbjudet att bli gravid efter den åldern. Men vid tidsåldern bör särskilda försiktighetsåtgärder vidtas. Men vi har fortfarande avancerad medicinsk utrustning som vi har färre problem än tidigare, och i allmänhet är det få komplikationer.

n minskning av fertiliteten

Generellt minskar kvinnlig fertilitet efter 30 års ålder, och det kommer att bli svårare att bli gravid vid denna tidpunkt. Detta kan inträffa eftersom ägglossningen uppträder mindre ofta.  Intressant är det vanligare att kvinnor från 35 till 39 år matar tvillingar.

De följande hälsoproblem

Om vi ??vill bli gravid, är det bäst att ha ett samråd med en läkare först för att utvärdera hälsotillståndet. Kvinnor som är gravida efter 35 års ålder har större risk för hälsoproblem som högt blodtryck och diabetes. Detta är från studier som fokuserar på att analysera förekomsten av vissa sjukdomar enligt kvinnans ålder.

Villkoret för barnet

annan sak kvinnor över 35 som vill bli gravida bör överväga är  Det är självklart möjligt att ta ett test för att avgöra om fostret har Downs syndrom. nligt studier var 1 av 378 kvinnor över 35 barn med Downs syndrom.

Spontanabort

 Återigen ökar förekomsten av detta med kvinnans ålder. Till exempel bland kvinnor i 20-30 år, risken för missfall är ca 15%, medan 40-åringar vill riskera har ökat till 25%. Det beror på att kvinnor över 35 har större risk att fostret har kromosomsvikt, vilket i sin tur ger större risk för abort.

problem under förlossningen

Kvinnor över 35 som är gravida för första gången har en ökad risk för komplikationer under förlossningen än yngre kvinnor. I det här fallet kan du få starkare graviditetsmärtor. Det kan därför förstås att det finns en högre förekomst av kejsarsnitt hos kvinnor över 35 år.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar