Konstiga tecken på att du kan ha vitaminbrist

, precis som din bil när något är trasigt. Du bör lyssna på dessa signaler så att du kan rätta till bristerna innan det är för sent. I denna artikel kommer vi att berätta om några av de konstiga tecknen som indikerar vitaminbrist. Vi ger dig 

. Om du inte äter tillräckligt för att du är på en diet, är det en stor chans att din vitaminnivå är långt under normala.

Vad händer om du inte får tillräckligt med vitaminer?

nligt läkarna kommer en brist på några dagliga vitaminer inte att orsaka någon sjukdom i sig. Men vitaminbrist kan bana vägen för sjukdomar. Därmed menar vi att kroppen kommer att behöva arbeta hårt för att fungera normalt. Vitaminer fungerar som katalysatorer för alla reaktioner som uppstår i kroppen. är beståndet är tomt informerar kroppen om detta. Ibland på konstiga sätt, men det är viktigt att du lyssnar på vad kroppen försöker berätta för dig.

De fem mest ovanliga tecken på vitaminbrist är:

Sprickor i mungiporna

Om du ser detta i spegeln, är det inte för att du åldras snabbare. Det handlar om brist på -vitaminer, särskilt riboflavin (2), niacin (3) och 12. Dessutom behöver du järn och zink. Detta är ganska vanligt bland vegetarianer som inte har en balanserad diet. Lösningen äter sedan mer lax, ägg, tonfisk, skal och ostron (vanligtvis mer skaldjur). För vegetarianer som inte äter fisk, prova linser, jordnötter, torkade tomater, sesamfrön och spenat. . Kombinera maten med broccoli, blomkål och röd paprika.

öda fläckar på huden och onormalt håravfall

Detta kan orsakas av en brist på zink. Håravfall är ett definitivt tecken på zinkbrist, som också kan orsaka . Du kan också få dessa symptom om du saknar 7 (biotin), liksom , D, - och vitamin K.

Om du äter råa ägg kommer du förmodligen att ha ett problem med biotinnivån eftersom det har ett visst protein. Lösningen är att äta mer malt, nötter, pumpafrön, fullkornsprodukter, opastöriserad mjölk, lax, avokado, blomkål, svamp, hallon och bananer.

öda och vita fiskliknande klumpar på kinder, armar och lår

Detta uppstår när du saknar fettsyror och vitamin och D-vitamin. Till skillnad från akne är dessa klumpar hårda. Det kommer att skada dig om du försöker ta bort dem.

. Ät mer lax, linfrö, chia och nötter som mandel och valnötter. För att få mer vitamin kan du äta morötter, sötpotatis och röd paprika. Detta ger dig betakaroten.

Händer och fötter domningar och domningar

I det här fallet saknar du vitamin , mer exakt 6, 9 och 12. Dessa vitaminer har Symptom kan följas av depression, ångest, trötthet, anemi och hormonella obalanser. Lösningen är att äta mer asparges, spenat, bönor, ägg, ostron, musslor, bläckfisk och skal.

Kramper, sveda i benen och benets baksida

Detta beror på brist på kalium, kalcium och magnesium. Det kan vara brist på en, två eller alla tre. Om du har börjat på en hård träning, kan du förlora många mineraler och vattenlösliga vitaminer (-vitaminer) eftersom du svettar mycket. bananer, hasselnötter, mandel, pumpa, körsbär, äpplen, broccoli, grapefrukt, grönkål, maskros och spenat.

Konsekvenserna av avsaknaden av olika vitaminer

Förutom de fem olika klämmorna på vitaminbrist som vi har som anges ovan, finns det andra problem som kan uppstå om man har en obalanserad diet.

Vitamin

n vitaminbrist leder till trötthet, dålig nattsyn, dålig hud och tänder, blödande tandkött och sårbarhet mot sjukdom.

-vitamin

 • saknas 1 vitamin symptom kommer att vara sömnlöshet, trötthet, svaghet, låg muskelstyrka, depression, irritabilitet, viktminskning, magproblem och kardiovaskulära problem.
 • Missar du du kommer att ha röda ögon och ont i munnen och tungan. Fett hår och trötthet är andra symptom.
 • 3 brist leder till huvudvärk, brist på energi, dålig andedräkt, nervositet, tumörer, dålig aptit och magproblem.
 • kommer att uppleva kramper, trötthet, brännande känsla i benen, oregelbundna hjärtslag, sömnsvårigheter och en känsla av att du är sjuk.

 • n brist på orsakar sömnlöshet, anemi, hudproblem, håravfall, kramper och vätskans ackumulering.
 • leder till trötthet, diarré, balans, depression, aptitlöshet, inflammerade nerver och ont i munnen och tungan.

C

vitamin kan inte komma till dig tillräckligt vitamin C kommer att orsaka sår och frakturer läker långsammare, näsblod och blödande tandkött, smärtsamma eller svullna leder, liksom matsmältningsproblem, anemi och svår blåmärken.

Vitamin D

D-vitaminbrist leder till en skalle skelett och problem att få brott. Tandproblem, njurstenar, svaga muskler och dålig kalciumabsorption är andra resultat som kan uppstå.

Vitamin

n brist på detta vitamin kan orsaka 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar