åTer tepåsar och kaffekapslar

De flesta människor kasta tepåse eller kaffe kapsel så snart de har avslutat dricka te eller kaffe-talet. . Återanvändning av hushållsprodukter är inte bara miljövänlig eftersom vi minskar mängden avfall. Det betyder också att du får mer ut av varje produkt. Läs dagens artikel och ta reda på hur du kan återanvända tepåsar eller kaffekapslar.

Återanvänd tepåsar eller kaffekapslar

Detta är ett av principerna bakom återvinning. Om du vill göra skillnad i världen, bör du följa vad som kommer nu. Här är rekommendationer för hur du kan återanvända tepåsar och kaffekapslar efter att du har gjort din favoritdryck.

Organisk gödning

Du kan börja med att skapa ditt eget komposthem. Du behöver inte ha en trädgård för att göra det. Genom att kasta organiskt avfall (huden på frukt och grönsaker till exempel) i en hög, kan du producera bra, svart jord som kommer att fungera som utmärkt gödningsmedel för dina växter och blommor. Du kommer inte heller att förorena det område du bor i. Om du inte känner dig bekväm med en komposthög, eftersom du bor i en liten lägenhet och inte vill att det ska lukta, behöver du inte oroa dig. Du kan helt enkelt öppna tepåse eller kaffe kapsel och har innehåll bara upp krukväxter eller blommor din

Detta innehåll kommer att vara bra för dina växter. Om du använder kaffe kommer du också njuta av den läckra doften. Tänk på att du endast ska använda innehållet i tepåsar och kaffekapslar efter att det varit kallt och torrt. Detta hindrar dig från att odla svampar. Det kommer också att se till att ditt organiska gödningsmedel inte lockar insekter och myror.

eutralisera lukter i ditt kylskåp

Kaffe Kapslar kan hjälpa dig att neutralisera konstig lukt i ditt kylskåp. Detta är en av egenskaperna hos världens mest populära dryck. Så nästa gång du dricker kaffe, var noga med att skala in kaffekapslens innehåll och placera det i kylskåpet. Om du använder hela kaffebönor lägger du dem i en skål och täcker med en gasbindning. Detta kommer att absorbera dålig lukt och ge denna viktiga hushållsapparat en utsökt doft.

Hemmedia

Visste du att du kan använda tepåsar mot hudproblem? åväl, nu vet du. Du kanske vill använda tepåsar mot påsarna du har under ögonen, bett av mygga eller loppor, för att minska svullnad eller vila ögonen efter en lång tid framför datorn. . Du bör alltid ha ett par använda tepåsar i kylskåpet så att de är tillgängliga när du behöver dem.

Här är en annan bra vana du borde genomföra varje dag efter arbetet.Sitt ner på soffan (eller i badet som du har fyllt med varmt vatten och naturliga salter), sätt på lugnande musik, stäng dina ögon och lägg en tepagå som du har fuktat i kallt vatten på varje ögonlock. Du kommer att upptäcka fördelen med detta direkt!

Färgning av tyger

Folk har under århundraden använt te och andra växter och blommor för att färga tyger. Om du blötlägger vitt tyg i te, kommer du att upptäcka att det har ett unikt utseende. Känner du till sepia fotografering? Tja, det är ganska lika.  Om du är kreativ kan du ge dina tyger patina. Du kan få det att se ut som föremålen på din mormors vind Om du organiserar ett vintagebröllop utomhus, kommer det här sättet att färga tyger ge händelsen ett unikt utseende.

Gör mer te

Du har nog sett att dina föräldrar eller farföräldrar har sparat använda tepåsar i några dagar. Sedan använde de samma tepåse för att göra en ny kopp te. . Denna teknik hjälper dig att spara lite pengar. Du kan dricka en kopp te per dag från måndag till fredag. Köper du drycker på lördag kommer det att vara gratis! Du kan blanda tepåsarna och få en helt ny smak.

Minskar celluliter

Du är noga medveten om att anti-celluliter krämer är ganska dyra. Ingen har kommit med en produkt som är garanterad att fungera, vilket innebär att du måste köpa mer än en flaska. Dessutom är de produkter du köper på parfymen fulla av ohälsosamma komponenter. Försök därför detta recept

Du behöver lite kaffekvarn (från en kapsel eller från ett filter). landa detta med några droppar kokosnöt eller mandelolja tills du har en fin blandning. Ta med dig i duschen och smör det på det område där du har celluliter i cirkulär rörelse. Fokusera på rygg, lår, mage, ben och armar. Skölj av och fortsätt med dina vanliga duschrutiner.

Ta bort dåliga lukter från dina händer.

fter att ha lagat vissa typer av livsmedel, till exempel fisk, vitlök, oliver eller lök, kan händerna ha en dålig lukt som är svår att bli av med. Det fungerar inte att tvätta händerna flera gånger eller använda parfym. Om du har en skål med använt kaffekvarn kan du återanvända detta för att händerna ska luktas igen. Ha en liten kaffekvarn i handen och gnugga händerna mot varandra. Skölj av gallret med varmt vatten efter några minuter.

Glänsande hår

lla kvinnor drömmer om friskare och mer glänsande hår, precis som håret vi ser i schampo och balsamannonser. Du kan uppnå detta genom att återanvända kaffetätet. Detta är en enkel behandling som också är ganska naturlig.

Ta en skål full av kaffegaller och ha kokande vatten. Låt det vara kallt. Silka blandningen och ha den flytande vätskan på rent, vått hår. Låt det stå i tjugo minuter och skölj det med varmt vatten.Prova behandlingen en gång i veckan i en månad. Du är garanterad bra resultat!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar