Minska symtom på plantar fasciit

Foten har ett tjockt lager av hud och muskler som skyddar det från tå till häl. Detta kallas fotsulan och är den primära skydd för dina fötter från stammen av promenader, jogging eller kör tillsammans med andra fysiska aktiviteter som involverar att vrida foten flera gånger mot en hård yta. I denna typ av användning är inflammation och påfrestningar vanliga och detta kallas plantar fasciit.

Symtom på plantar fasciit

Symtomen vid denna sjukdom är:

  • smärta i hälen eller enda, vilket kan vara en skjut smärta. Detta kan vara där hela dagen och vara mindre smärtsamt under pauser.
  • Ibland sträcker sig denna smärta till fotens tår.
  • Svullnad eller inflammation i hälen kan visas.åd för att lindra tillståndet

tt av de vanligaste hjälpmedel är att använda is i det angripna området. Om du lämnar den på i ca 15 minuter kan isen minska inflammation och smärta. 

 Vi rekommenderar fotmassage som fokuserar på storågen som har visat sig hjälpa till att hålla musklerna i foten för att slappna av och lindra smärta. nvänd ett runt objekt, som en boll, för att massera bågarna på dina fötter för att uppdatera dina fötter och lindra smärtan.

Å andra sidan, för att garantera en långvarig bot,  Specialiserade insoles kan köpas för att stödja dina fötter och skydda dina klackar. Om det är tillgängligt för dig, ska du använda ortopediska stöd.

tt förebygga tillstånd

Om du ännu inte har upplevt smärtan av detta tillstånd eller om villkoret bara håller på att visa upp, det finns saker du kan göra för att förhindra den från att förvärras eller till och med förhindra den helt och hållet.

  • Förlora vikt för att lätta trycket på fötterna.
  • Undvik - så långt som möjligt - långa perioder att stå eller gå barfota eller skor med tunna sålar och inget stöd.
  • Delta i fysiska aktiviteter som varierar mellan ansträngning och vila.
  • är du kör, hoppar eller joggar, undviker du hårda ytor och gör det på mjuka ytor som gräs.

Saker att komma ihåg

Plantar fasciit kan ha många orsaker, förutom många behandlingar och förebyggande metoder. Fötterna är viktiga för din övergripande hälsa och spelar en nyckelroll för att hålla dig aktiv och frisk.

Slutligen Vi rekommenderar att du tar hand om dina fötter för att hålla dig aktiv och svara på hjärnkommandon utan smärta. Varje del av din kropp ska tas hand om, särskilt när de gillar en förödande skada eller sjukdom.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar