Avslappnande övningar för bättre sömn

tt av de vanligaste problemen människor har idag är brist på sömn. Det finns många orsaker till detta och lika många negativa konsekvenser. tt få din dagliga vila är viktigt för att låta din kropp ladda sina batterier, regenerera sina vävnader och lindra stress, och mycket mer.

är du slutar tänka på det faktum att människor alltid är på väg eller stressat om någonting, kan dagens artikel vara praktisk att läsa. Låt oss lära dig några avslappningsövningar som ger bättre sömn.

Den tid du går och lägger dig är helig

Visste du? Om inte, låt oss se lite djupare: din hjärna är en mycket kraftfull sak. Men akta dig ... Det kan vara både en bra och en dålig sak. Du kan sova bättre eller sämre beroende på vad du tycker om. är det gäller att sova, räcker det inte att bara lägga huvudet på kudden och "vänta" tills sömnen kommer. Vissa somnar snabbare än andra, men som faktiskt kan slappna av så att sömns början blir en underbar och välkomnande känsla är 180 ° om ansiktet.

Det finns många naturliga sätt att förbättra din sömn utan att behöva tillgripa piller eller andra depressiva, inte tala om det för att stänga av telefonen och TV samtidigt i sängen. Dessa vanor är skadliga för din hälsa och, precis som en missbruk, kan de leda till missbruk.

Om du behöver titta på något innan du går till sängs, är det en bra idé att undvika TV-program och filmer som visar våld, död, dåliga nyheter, sorg eller rädsla, eftersom det stimulerar det centrala nervsystemet och lämnar det ur balans när du försöker sova, vilket gör det svårare.

Och i dagens värld går vi inte någonstans utan våra mobiltelefoner, inklusive sängen. Om du skickar ett textmeddelande eller kolla sociala medier strax innan du stänger av ljuset och stänger dina ögon, blir det svårare för dig att somna. Det är därför du borde försöka så hårt som möjligt för att hålla dessa enheter borta från sängen och till och med koppla från internet på natten.

n annan punkt måste vara avsedd för användningen av ditt sovrum. Vi säger inte att det är fel att äta frukost på sängen på helgerna, men du bör inte använda sängen för att studera, till exempel. Om du vill få bättre sömn vill du inte associera sängen med den rapport du redan hade lämnat. Sängen ska aldrig användas för studier eller arbete och du kommer att sova bättre om du kommer ihåg det.

Slutligen kommer vi till  Om middagen var enorm, fylld med stekt mat, fett och socker - eller om du drack en hel del alkohol eller kaffe - det kan ta flera timmar innan du går till vila ordentligt. Utöver det äter tidigare (minst två timmar före sänggåendet), bör du försöka att inte äta, inte äta samma sak varje natt och dricka örtte istället för koffeinhaltiga drycker.Välj mat som är rå i stället för mycket bearbetade alternativ, eller var noga med att äta den på kvällarna på kvällarna.

vkopplande övningar för bättre sömn

tt njuta av natten för att sova är inte en trend - det är en nödvändighet. Sömn hjälper till att ladda upp ditt sinne med positiva tankar medan du vilar djupt och på ett helt återställande sätt. Om du sover bra, slipper du av stress, trötthet, smärta, oro och oro.

Hur kan du göra det? Genom att försöka  i kombination med de fördelar vi beskrivit ovan kommer du definitivt att sova bättre. är du börjar kommer du aldrig att se tillbaka och du kommer att vilja öva det varje dag.

Du ska veta att i början du inte har något emot och själ reagerar lätt med denna praxis, och det kan vara svårt för dig att koncentrera sig och slappna av, men försök inte att tvinga dem att anpassa sig - och inte vara frustrerad eller ge upp. Om du är vana vid att använda andra metoder för att somna (som att titta på TV eller ta lugnande medel), det kommer att bli ännu svårare att få kroppen att reagera på naturliga metoder. Men ge inte upp. Så småningom hittar du framgång.

tt lära dig några meditationstekniker hjälper dig inte bara sova bättre på natten, det ger dig också fördelar i nästan allt du gör. Följ dessa steg:

Ät en lätt middag

Vi har redan sagt att det är viktigt att du inte äter för mycket på kvällarna. är kroppen arbetar hårt för att smälta mat är det svårt att koncentrera sig på någonting annat. Och om du somnar i mitten av digestionen vaknar du mitt på natten eller känner dig tung på morgonen. Gör så många andra, de som tar en frukt eller en kaka eller två innan de går och lägger sig.

Ge dig själv en massage

Tryck på fingertopparna (var försiktig du inte använder dina naglar) mot hårbotten och flytta dem försiktigt från pannan och tillbaka in i halsen. Det finns också massageapparater som kan hjälpa dig, eller du kan be din partner att nå områden där du inte kan. Detta bör ta ungefär fem till tio minuter och du kommer att känna dig mycket avslappnadare.

Lyssna på tyst musik

Om du bor i en stad, är det ingen tvekan om att du redan är van vid brus. Men det betyder inte att det är bra för din hälsa. Sätt på en lugn musik, oftast instrumental, som den typ som används i meditation klasser eller yoga i Hindu, buddhistiska eller gammal kinesisk stil. Du kan också välja klassisk musik. Vissa föredrar att lyssna på vissa naturljud, till exempel fågelskådning, ljudet av ett vattenfall eller regn som faller mot ett tak. Prova en av dessa många musikaliska alternativ för att se om någon av dem hjälper dig att slappna av.

Övning på medveten andning

ndning är för underbart att ta det lugnt. Innan du somnar, rakt upp på sängkanten med dina axlar en liten rulle tillbaka. ndas långsamt genom näsan, tre gånger i rad.Du kan stänga dina ögon för att slappna av ännu mer. Med varje andetag kan du föreställa dig att du förlorar din spänning, stress och oro. Vid inandning, tänk på att ett mjukt, ljust ljus kommer in i kroppen för att läka och värma dig.

Flytta händerna och fötterna

är du fortfarande är i sittplatsen på sängkanten, rör fötterna upp och ner, i sidled och gör cirklar med dina anklar. Gör detsamma med dina händer och handleder och se hur mycket bättre det gör att du känner. Du kommer att lägga dig avslappnad ... och sova som en ängel.

Dröm söt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar