Plackborttagning - bättre tand

Plattor uppstår när mat är kvar på tänderna både på framsidan och baksidan.  när plack hårdnar och förkalkning i tänderna, som orsakar blödning och sjukdomar i tandköttet.

Det finns ingen definitiv lösning för att ta bort plack och hindra den från att bygga upp på tänderna, det finns ett antal saker du kan göra hemma för att förhindra plack uppstår och förhindra utveckling. Vill du lära dig mer?

. De flesta människor borsta tänderna med en horisontell rörelse från vänster till höger, men vad de kanske inte vet är att när du borstar på detta sätt ökar känsligheten av tänderna och kan även driva plack ytterligare mellan tänderna.

Så istället för: orsta tänderna vertikalt, från topp till botten, försök alltid att använda cirkulära rörelser. Glöm inte att använda tandledningen efteråt för att ta bort eventuella rester mellan dina tänder. vsluta med munsköljning och rengör tandborsten väl för att ta bort eventuella rester som är fästa vid borsten.

OS: Var noga med att byta tandborste minst 4 gånger om året och använd alltid fluorid tandkräm.

Ändra kosten

tt ha en balanserad kost är en av de bästa sakerna du kan göra för att förbättra tandhälsan. Undvik socker och kolhydrater så bra du kan, och drick inte soda - eller om du behöver dricka, drick ett halm så att duschen inte kommer i direkt kontakt med dina tänder. Ät inte för mycket mat som innehåller vitt mjöl, men om du gör det, kom ihåg att borsta tänderna direkt efteråt för att undvika bakteriella infektioner. Hur kan du bidra till god tandhygien?

Hem behandlingar kan ibland vara mycket effektivt när man vill bekämpa karies och problem som plack, men det är viktigt att inte överdriva så att du sluta göra mer skada än nytta för tänderna.

Vissa hem behandlingar som kan förhindra plack och förbättra din övergripande tandhälsa är: 

Även om detta är något kontroversiellt,

visar en färsk studie som sockerfritt tuggummi minskar bildningen av plack på tänderna . Tugga ett tuggummi efter måltiden för att ta bort eventuella rester, och borsta sedan tänderna för korrekt rengöring. akpulver

är du borstar tänderna, ha lite sodavatten på tandkrämen.

akpulver tar bort rester av mat från tandytan och kan också orsaka betydande tänderblekning. Du kan göra detta en gång i veckan före sänggåendet, och kom ihåg att endast använda en liten mängd av denna produkt. Citron

Citronsaft är mycket effektiv vid bekämpning av plack.

Citronsyran har en slipande effekt som hjälper till att noga rengöra munen . Det ger ljusare tänder, tar bort dåligt andetag och även bleka tänder. nvänd endast detta en gång i veckan för att gradvis minska plack och var försiktig så att du inte gör det för ofta eftersom behandlingen kan ha motsatt effekt. Minns!

Även om det finns metoder för rengöring, blekning och förbättring av din totala tandhälsa, är en tandläkarebesök var sjätte månad det bästa att göra för friska och friska tänder.

Det finns inget bättre än en professionell rengöring som tar bort obekväma och skadliga plack.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar