Avlägsna fläckar med naturliga metoder

Kläder är alltid sårbara för fläck även när den tvättas. Oavsett orsaken till fläcken kan de vara svåra att bli av med. Ofta måste man tillgripa olika rengöringsmedel, vilket också kan skada plagget självt. Idag finns det många olika fläckborttagare på marknaden. 

Idag finns det många människor som söker efter ekologiska alternativ när de tvättar kläder och ta bort fläckar.  Om du ännu inte har provat en , kommer vi i den här artikeln kommer att lära dig hur du kan göra en del hemma. Således kan du sluta använda de dyra produkterna som kan göra så mycket skada.

Ta bort fläcken med bakpulver

atron är utan tvekan en av de bästa produkterna som du kan ha ditt hem när som helst. Detta vita pulver är billigt och kan hjälpa dig med många rengöringsuppgifter runt huset. Särskilt är det effektivt när det gäller att ta bort fläckar från kläder

  • : Om dina kläder färgas med svett eller kräkas, behöver du bara blanda sex matskedar bakpulver i en halv kopp varmt vatten. Fukt fläckarna direkt med detta och låt det sitta i 15 minuter innan det sköljs av med varmt vatten. Om fläcken inte försvinner vid första försöket, upprepa proceduren innan du tvättar plagget som vanligt.
  • : Fettfläckar kan vara mycket svårt eftersom oljan har en tendens att dra sig tillbaka in i plagget fibrer. . Strö soda på fläcken och låt den ligga i en halvtimme. Skölj försiktigt före spola med vatten.

Ta bort fläcken med ättika

. Denna gemensamma kök ingrediensen är en kraftfull fläckborttagningsmedel och ta bort fläckar från både kläder och andra ytor, såsom mattor, golv och möbler.

  • : För att ta bort fläckar från kläder och andra ytor, blanda en halv kopp vinäger med en fjärdedel kopp varmt vatten och en fjärdedel kopp bakpulver. Håll det här direkt på fläcken och låt det sitta i 15 minuter innan du tvättar med rent vatten.
  • : Vinäger är också utmärkt för att ta bort mögel. I det här fallet blandar du samma delar med ättika och försäljning och finns precis på plats.

Ta bort fläckar med citron och salt

Citronsaft är en naturlig fläckborttagningsmedel. landat med salt 

  • : landa en fjärdedel kopp citronsaft med flera matskedar salt och en halv kopp varmt vatten.Håll blandningen rakt på fläcken och låt sitta i 10 minuter före spola med varmt vatten.

Ta bort majs- och talkleken.

Maisenna och talk tillsammans bildar en effektiv hemgjord fläckborttagare. Det är 

  • : För att ta bort dessa hårda fläckar, blanda samma bitar av majs och talk och sticka det rakt. Låt det stå i 15 minuter före sköljning med varmt vatten. Om nödvändigt, upprepa processen.

Ta bort äggulans plommon  • : landa äggulor med en halv kopp varmt vatten och placera det direkt på fläcken. Låt ligga i 20 minuter före spolning med ljummet vatten.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar