Forskare har upptäckt ett ämne som lindrar biverkningarna av cytostatika

Även när vi får veta att vi ska bli bättre, är vi fortfarande rädda för cancer.

I själva verket säger de som har drabbats av sjukdomen som den 

därför det vetenskapliga samfundet söker lösningar för att minska biverkningarna av användningen av kemoterapi, men de måste ha den önskade effektiviteten.

Det är inte lätt, särskilt när det gäller lungcancer. Men , som den utveckling vi pratar om nedan.

Men först och främst kommer vi att påminna om konsekvenserna av att få kemoterapi. Förutom håravfall, som är den mest kända bieffekt, kan du också erfarenhet:

  • llmänt obehag
  • Illamående
  • Kräkningar
  • kut smärta
  • Skador på andra organ

Två spanska sjukhus testar en ny spansk cancer medicin

Dessa typer av mediciner är så starka att de kan 

Du måste också ta hänsyn till att det är en kamp med de celler som förekommer i din kropp.

De onda cellerna måste döda det goda att överleva, och de koncentrerar all sin makt att göra detta. Så, för att döda attackerna, tvingas vi sätta friska vävnader i fara.

I detta tillstånd söker forskare alternativ som minskar dessa nackdelar. Målet är klart: att förbättra livskvaliteten hos cancerpatienter och överlevande.

Immunterapi: nyckeln till att minska biverkningarna av användningen av kemoterapi hos patienter med lungcancer

Genom att veta vad vi just pratade om bra och dåliga celler, trodde forskarna att det bästa sättet att förhindra biverkningar av att använda kemoterapi, var att stärka cellerna i gott skick, istället för att försöka döda de dåliga. Detta kallas immunterapi.

Trots de framsteg som gjorts på detta område har de önskade resultaten för patienter med lungcancer ännu inte uppnåtts.

Så snart denna fråga sågs 

Slutligen fann forskarna att lungtumörer utvecklat hinder som hindrade läkemedlet från att komma i kontakt med sitt mål, medan I andra fall genererade immunsystemet någon form av tolerans för det.

Så nästa fråga var tydligt: ??"Hur får vi material som minimerar biverkningar av kemoterapi för lungcancer för att undvika dessa hinder?"

tt team av onkologer på sjukhuset 12 de Octubre i Madrid (Spanien) kunde att beskriva hur man gör det här.

otroliga fördelar alkaliska livsmedel mot cancer

Cancerbehandling inte längre riktas mot immunsystemet i allmänhet, men mer specifikt protein som kallas PD1.

Dr. Gil azo, specialist på medicinsk onkologi, förklarar att när detta protein möter ett annat protein, PD-L1, och de smälter samman med varandra, identifierar tumören det som en icke-fiende och lämnar den ensam.

Och så var substansen  , som skördar så många förhoppningar.

Det kan dock inte användas i alla fall. Dess effektivitet beror på förekomst av PD-L1. För att proteinfusion ska äga rum måste dess närvaro vara mer än 51% i kombination med det andra proteinet.

Läkemedlet kan kontrollera lungcancer

I andra artiklar har vi pratat om terapier som förlänger förväntad livslängd, även om de inte helt kan förstöra tumören. Dessa människors liv kommer uppenbarligen inte att vara , men patienterna kommer att leva.

Vid det här tillfället är det oundvikligt att tänka på tillstånd som syfilis, tuberkulos och astma, eftersom alla var dödliga oönskade sjukdomar. Men deras status idag är väldigt annorlunda.

Dessa och andra liknande förhållanden har försvunnit eller fortsätter att vara en del av lidandet, men hindrar inte de som drabbats av att leva helt. Således, förutom att lindra biverkningarna av kemoterapi, De första steg som tas för att styra en av de mest dödliga tumörerna 

är en mycket aggressiv cancerform. Dessutom är denna form av cancer vanligtvis förknippad med mycket specifika livsstilsvanor som många tycker svårt att sluta. Detta gör det till en av de svåraste typerna av cancer att behandla, vilket är en av de mest dödliga.

uropeiska kommissionens godkännande av Pembrolizumab ställer oss inledningsvis med en spännande resa. n tävling där vi äntligen har chansen att vinna. tt leva utan att ge upp sin värdighet är alltid en seger.

Medveten om detta,

fortsätter onkologerna att arbeta i nästa steg

. De vet bättre än någon att det sista ordet aldrig sägs när det gäller

medicin  Vi har faktiskt nått denna punkt idag eftersom forskare inte har gett upp och eftersom de inte har accepterat det som har fastställts som fast. aturligtvis representerar de den bästa revolutionära andan. n typ av ande som är upprörd när de står inför "omöjligt" när det gäller att förbättra andras liv. 8 Vanliga symtom på cancer De flesta människor förbiser

Cancer är en allvarlig men behandlingsbar sjukdom, så länge den detekteras i tid. Visste du att det finns många vanliga symptom på cancer som många ignorerar? Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar