Sekundära drunkning hos barn

är sommaren kommer är det normalt att höra om olyckliga drunkningsolyckor i pooler och stränder. Det är en sorglig verklighet som påverkar både vuxna och barn, och i synnerhet måste vi uppmärksamma den senare.

Håll ögonen på hur de rör sig när de går in i vattnet och se till att det finns ett galler på plats över filtret. tt behålla denna typ av betydande risk är viktigt för barnen att njuta av en simning på ett säkert sätt.

Vi är säkra på att du också är sorgande genom att höra nyheterna om dessa hemska olyckor där barn har förlorat sina liv genom att drunkna.

Men det finns en annan typ av olycka som inte är så känt som fler barns död varje år.

Vi talar om sekundär drunkning. 

De kommer hem och känner som vanligt, men efter några timmar eller dagar börjar de känna sig mycket trötta. De lägger sig för att sova och vaknar aldrig igen. Fruktansvärt, men sant.

Vi vill berätta om sekundär drunkning för din och dina barns säkerhet.

Sekundär drunkning: n tyst död

Vi börjar med att berätta en historia som hände nyligen. Lindsay Kujawa är känd för sin ursprungliga blogg om recept, hantverk, personliga reflektioner från en mor, etc.

The Huffington Post och andra media hoppade på historien nästan omedelbart, och det var snart på sin egen blogg: Han var under vattnet i flera sekunder och lyckligtvis lyckades de återuppliva honom.

llt var bra, men ändå Lindsay berättade för barnets läkare vad som hände och lämnade ett meddelande på sin telefonsvarare. Hon blev överraskad av specialistens snabba reaktion när 

är Lindsay gick för att hämta sin son, insåg hon att allt han ville göra var att sova. Han var väldigt trött och började sluta. ågot hade hänt. fter flera tester på sjukhuset kunde informationen inte vara tydligare.

Läs också: 10 Toxiner skadliga för barn

 Hans syrehalt föll varje sekund. Han druknade utan sig själv om det.

 flaxade han var ett resultat av den snabba reaktionen på läkare, barnläkare och Lindsay Kujawa, som var uppmärksam nog att informera ditt barns läkare om vad som hade hänt nästan omedelbart.

Men inte alla historier har ett lyckligt slut som den här.Många barn hamnar på det här sättet. fter drunkning kan det ta upp till tre dagar utan tydliga symptom på ett problem, vilket leder till tragedi.

Saker att veta om sekundär drunkning och torrt tryck

 • Detta leder till en skärpning av struphuvudet, som stänger som ett sätt att skydda kroppen. Vatten kan inte komma in, men det kan inte luft, vilket innebär att offret måste gå utan syre.
 • arnet kan återupplivas, men det fångade vattnet kommer snart att bli ett fall av lungödem. Lungödem visar inte alltid tecken på ett problem först, men 
 • Vi måste också komma ihåg att vattnet i poolerna innehåller mycket kemikalier. Om det fångas i lungorna kan det irritera dem och göra dem ont.
 • 
 • fter en drunkningshändelse kan barnet få lite av vattnet och bli återupplivad, men det kan fortfarande finnas lite vatten i lungorna. fter några timmar kommer detta vatten att orsaka bronkit, vilket orsakar ödem och lägre syrehalter i blodet som följd av det.

Läs också: De 4 viktigaste värdena som ska vidarebefordras till dina barn

ekommendationer

 • Om ditt barn var inblandat i en drunkningshändelse, oavsett hur liten, och även om de kommer, spelar det ingen roll: ta dem till akutrummet.
 • 
 • Lär dem att simma så tidigt som möjligt.
 • Även om du litar på att de är säkra simmare, kan de fortfarande tjäna eller fastna i något i poolen, så det är värt att övervaka sin verksamhet.

jut av vattnet med dina barn i sommar, men kom ihåg den information du just lärt dig. Det är värt det!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar