Hon övervann cancer när hon var tre, men kunde inte överleva mobbning i skolan

n föräldras värsta rädsla är att ditt barn utvecklar cancer. ehandlingar, biverkningar, komplikationer. llt skrämmer föräldrarna, inte bara möjligheten till dödsfall.

Trots allt, visar fler barn oss varje dag att de har styrkan att övervinna cancer, även om det är ett stort hinder.

Det finns dock andra villkor som kan förstöra barn. Detta hände i ethany s fall.

Denna 11-årige bestämde sig för att begå självmord efter att ha utsatts för år av mobbning i skolan. Människorna var alltid på utkik och ville attackera alla som skilde sig från dem. ethany visade sig vara det perfekta offeret.

Även om hon överträffade cancer när hon var 3 år gammal 

Det var nog för några av hennes medstudenter att börja myrka hennes nådelöshet.

Hon höll ut så mycket som hon kunde. Till exempel berättade hon föräldrarna och skolan om mobbning. Men trots skolans och föräldrarnas ansträngningar förändrades ingenting. Och sedan bestämde hon sig för att begå 

ethany och hennes vän rapporterade mobbning affischer

att återhämta sig från en sådan allvarlig sjukdom i tidig ålder lämnar ett märke på dig.

Varje dag och varje sekund är en kamp mot döden när du har cancer, så  Det är bättre om du har personer som stöder dig längs denna resa.

Det är därför hon vände sig till en allierad efter att ha tröttnat på att motstå mobbning av de andra . Det var hennes bästa vän.  så att styrelsen i skolan hörde dem en gång för alla.

De kunde inte förneka problemet, eftersom det var så klart. 

Den här åtgärden var den sista droppen för ethanys föräldrar. Klar för problemet, de kontaktade skolan och hoppades att anställda kunde ta hand om sin dotter.

Men det var inte tillräckligt heller. Uttalanden från skolan bekräftar detta. nligt skolan var de medvetna om problemet före den sista dagen när ethany och hennes vän protesterade, men 

De hade aldrig föreställt sig det lidande som skolmedlemmarna hade på ethany.

när ethany såg hur hon ignorerade hennes klagomål hade hon förmodligen redan bestämt när hon gick hem. Hon visste att hennes polisman hade en pistol och använde detta för att avsluta hennes liv.

Den mobbning i skolan var värre än kirurgi, kemoterapi eller strålbehandling, och snett leende full av liv, som var ett resultat av att hon hade övervunnit en hjärntumör.

Förvirringen att attackeras av deras , ensamheten att skolan fördömde henne, och misslyckandet av ett helt system som gör att mobbarna får fortsätta att mobba, 

Mobbning i skolan: ett växande problem

nligt statistik från frivilligorganisationen ädda arnen, som ligger i Spanien,  , medan 6, 9% säger att de har utsatts för webmobbing.

Detta leder oss till att undra vad som händer.

I en värld där barn och ungdomar har tillgång till information som var otänkbart för några år sedan, är det  de som inte anses vara normalt.

Lärare indikerar att det är omöjligt för dem att undervisa stora klasser, med en ökning av sina byråkratiska skyldigheter och med 

Villkor och arbetstid för lärare  Lärare känner däremot inte att detta är deras roll eller att de har chans att göra det.

Kanske är det dags att ändra detta fenomen, samt lyssna på mobben själva.

Vad händer i ett decennies sinne som får dem att mobba en annan person? Varför försöker de bygga upp genom att krossa andra? Lida inte mobbning, för att de har så mycket ilska och aggression inuti?Kanske om vi ger mer  till detta och skapar ett system där skolor och familjer kan spela sina respektive roller, kan vi formulera en övergripande plan vård som slutar mobbning på skolor - en olägenhet som kan vara mer våldsamma än cancer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar