Tecken på en överarbetad levern

Vi hör att folk talar om levern, eftersom  antingen direkt eller indirekt.

Varför är det? Det beror på att levern är ofta utsatta för dålig kost, föroreningar, stress, negativa känslor, etc.

I denna artikel kommer vi att hjälpa dig att avgöra om du lider av en överarbetad lever genom att ta en titt på några lätt igenkännbara tecken och symtom.

Lever påverkar hela kroppen

Leveren är ett viktigt organ som är nära kopplat till hela kroppen och filtrerar bort giftiga ämnen.

Om levern inte fungerar korrekt, kan kroppen känna effekterna på olika sätt. I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kontrollerar din leverfunktion genom att leta efter tecken på ansikte, mun, hud och hår.

rynkor mellan ögonbrynen

rynkor har länge ansetts vara en produkt av åldrandet och att genetik kommer att orsaka dem att dyka upp förr eller senare.

ynkor kan dock avslöja hur din kropp fungerar,

och de kan vara mycket användbara för att förebygga sjukdom. Detta är fallet med de vertikala rynkor som uppstår mellan ögonbrynen. Detta kan innebära att du lider av en överarbetad lever. Ju djupare de är desto allvarligare problemet kan vara. rown eller gröna fläckar

mörkbrun eller grönområden i

ansikte

är inte bara ett kosmetiskt problem eller en följd av ålder eller solexponering. Dessa varumärken, särskilt om de är de är på rätt sida eller nära tempel, tyder också på att du har en överarbetad lever, , även om de också kan vara ett tecken på att det finns ett problem med gallblåsan, bukspottkörtel eller mjälte.

Om ansiktsfärgen är gulaktig kan det innebära nedsatt leverfunktion. 

Hudtyp är en annan faktor som vi vanligtvis lägger till i genetik eller ålder. Men

torr eller fet hud kan vara en indikator på en intern obalans.

är huden på pannan är fet kan du drabbas av nedsatt leverfunktion. I vissa fall är det förknippat med överdriven svettning. 

På våren eller hösten är det inte ovanligt att förlora lite mer hår än vanligt. Men vissa människor lider av oförklarlig håravfall över en längre tid. För att bota detta problem är det viktigt att bestämma vilket hårområde som har fallit ut.

Om alopeci (även kallad fläckvis håravfall) placeras i mitten av huvudet, eller om håret börjar bli grått, kan det innebära att dina organ, däribland levern, inte fungerar som de ska. Detta gäller både män och kvinnor.

Tidigt 

Visionsproblem

I traditionell kinesisk medicin 

Så om du upplever synproblem, kan det bero på en överarbetad lever.

är levern inte fungerar korrekt, ögonen förlorar sin naturliga lyster, kan eleverna se vitaktiga ut, och både ögonvitor och områdena runt ögonen kan få en gulaktig nyans.  Många har smittade tandkött som blöder lätt när de borstar sina tänder. Detta problem är också relaterat till levern, såväl som inflammation i halsen.

Även om vi kan använda speciella

tandkräm

och munvatten för att behandla dessa problem,

Vi kommer inte att lösa känslighet och inflammation i tandköttet och hals om vi inte förbättra leverfunktionen våren.  Vår gest kan också vara en indikator på vår hälsa, som ofta inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Här är några tecken på att din avföring kanske försöker berätta något om din leverfunktion: 

Hårda, torra pelletsliknande avföring är typiska för förstoppning men är också relaterade till dålig leverfunktion.

Diarré.

  • lek eller lera färgade avföring.
  • Pallar som flyter orsakas av fett som inte är ordentligt smält.
  • Så hur är din lever?
  • ADVERT

Lägg till din kommentar