Easy knep för att tvätta kläder

Hur mycket pengar tror du brukar använda rengöringsprodukter varje vecka? Det är mycket vanligt att köpa massor av produkter som blekning, tvättning, avlägsnande av lukt från eller mjukare kläder. kan du uppnå samma effekt med några enkla ingredienser: vinäger, citron och bakpulver kommer att vara din bästa bundsförvant . Upptäck hur man med dessa naturliga hemlagade tips!

lekt kläder

Det vanligaste läkemedlet som används för att bleka kläder är blekmedel. Förutom att sådana produkter är mycket giftiga för miljön, försämrar de textilfibrerna så att de lättare går sönder. Det verkar som att kläderna blir vitare, men de varar inte så länge. Om du inte är försiktig kan blekmedlet fläcka färgade kläder om du spjäll eller sprayar.1. leka gardin

Om det finns köksgardiner, som vanligtvis brukar vara full av rök och fett, är det lämpligt att blöta dem i varmt vatten. Tillsätt en matsked läsk och låt den fungera tills vattnet blir kallt. Sedan kan du tvätta gardinerna som vanligt. esultatet blir perfekt.

2. Svagt tyg

Detta är mycket enkelt och görs på nästan samma sätt som med gardiner. Placera dukarna i varmt vatten, men strö på några droppar där det finns fläckar. De kommer att tvättas lättare och tygerna blir vitare.

3. leka kläder

tt tvätta kläder i tvättmaskinen kan du blanda en matsked bakpulver i ett glas vatten och häll detta på dina kläder (aldrig ren bakpulver på tyget, eftersom det kan skada det. Det är alltid bäst att tunna den med lite vatten). Sedan tvättar du dina kläder som vanligt. Du kan också använda 

Ta bort lukt från kläder

Du har nog tidigare upplevt detta. Du tar ut kläder ur tvättmaskinen och märker att vissa skjortor fortfarande luktar svettas. Då måste du tvätta dina kläder igen, men hur kan man undvika det? Mycket enkelt. Det finns tre sätt att göra detta:

 1. utspädd i ett halvt glas vatten. landa väl och applicera denna blandning till de områden som luktar mest, till exempel armhålorna. Då kan du tvätta kläderna i tvättmaskinen som du brukar göra.
 2. Häll ett halvt glas vinäger blandat med ett glas vatten i en sprayflaska. Spraya de områden som luktar med denna blandning och låt det fungera i 10 minuter innan det tvättas som vanligt.
 3. Du har nog hört talas om det här innan. Detta är en annan naturlig ingrediens som är utmärkt för att neutralisera lukten av svett. Du behöver bara blanda saften från en halv citron med så mycket vatten. Sedan använder du en bit trasa eller en svamp för att applicera detta på de områden som behöver det. Låt arbeta i 10 minuter och tvätta sedan i tvättmaskinen.

nkelt trick för att ta bort fläckar på kläder

1. Oljefläckar

Om du har några kläder med oljefläckar, använd lite där fläcken är för att låta den absorbera oljan. Låt det fungera en dag innan du tvättar kläderna i tvättmaskinen.

2. Tuggummi

Det finns två mycket enkla och intressanta trick som du kan försöka. Det första är lite konstigt: Som ett resultat blir tuggummiet stift och mycket lätt att ta bort. Vill du prova det? Den andra tekniken är mer bekant. Du behöver bara så tuggummi lossnar för att lättare avlägsnas.

3. Pennor

Ibland kan du oavsiktligt få en liten läppstift eller foundation på dina kläder. Hur kan du ta bort det här? Mycket lätt. Slå på den i en halvtimme, tvätta sedan dina kläder som vanligt.

4. lodfärgning

lodfärg tenderar att vara svår att avlägsna. tt enkelt knep är att använda väteperoxid. pplicera lite på det smutsiga området och låt det fungera i en halvtimme. Sedan tvättar du dina kläder i tvättmaskinen som vanligt och fläckarna är helt borta.

Vi hoppas att dessa enkla knep har hjälpt dig. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar