Vissa människor har mycket få saker, bara pengar

Denna mening kan överraska dig. Självklart behöver du någon form av ekonomiskt stöd för att leva, men pengar är inte alltid synonymt med lycka. De som är fattiga när det gäller känslor, glädje, vänskap och kärlek ... allt de har är bara pengar.

Detta är ett faktum att du bör tänka på, för om du tittar noga så märker du att många av dina drömmar kan bero på att ha ett bankkonto med många nollor bakom ett stort antal.

Om du är den typ av person som tror att pengar faktiskt kan köpa lycka eller om du känner exakt det motsatta, uppmanar vi dig att ta en stund att tänka på dessa frågor.

pengar och två sidor av lycka

Vare sig du vill det eller inte, är detta något som vi aldrig kommer att komma överens om - inte vi, psykologer, sociologer, eller antropologer. vvikelsen är så stark att det finns studier som motiverar båda tillvägagångssätten.

Pengarna köper lycka inte är baserad på antal saker du äger

Det är slutsatsen av en färsk studie utförd av den

ational Institute of Statistics nligt studien, som genomfördes under flera år med personer med höga inkomster, är lycka faktiskt knuten till att ha en bra ekonomisk situation.

 • Det betyder att
 • kände sig mer nöjda när de kunde veta att de hade tillräckligt för att betala hyra eller inteckning, eller om de hade ett solitt bankkonto. Å andra sidan hade det fler hus, bilar, ovärderliga antikviteter eller land som inte var relaterade till lycka. Vi rekommenderar:

Var glad utan äventyret eller det glada slutet 

Den säkerhet som följer med när du vet att du är "täckt" om ett problem eller händelse skulle inträffa

 nligt psykologer kan pengar inte köpa lycka

u för den andra sidan av myntet. Groucho Marx sa en gång:

"Det finns många saker i livet som är viktigare än pengar, men de kostar så mycket!" Även om det är sant att ett stabilt finansiellt system är synonymt med välbefinnande och locket ehovet av dig själv och din familj ligger nyckeln - som alltid - i balans och objektivitet.

nligt en

studie University of ritish Columbia Åtminstone pengar kan leda till att du bli mindre sad.Men

 • måste förstå att sorg inte är motsatsen till lycka För att förstå detta lite bättre, låt oss titta på ett enkelt exempel. Tänk på en miljardär. Han vaknar på morgonen utan för många uppgifter, och hans enda mål är att ha kul och att distraheras. Han organiserar en resa, har en fest och bjuder in massor av människor som han kanske inte ens vet. Det blir en upptagen dag där han inte behöver tänka för mycket och han får inte vara ledsen. Det är ingen tvekan om att han kommer att ha kul och att någon kommer att få honom att skratta, men det betyder inte att han är lycklig.
 • Vänligen läs

7 Habits känslomässigt intelligenta människor har Det finns människor som varje dag söker en anledning att vara ledsen eller känna ensamhet, men det betyder inte nödvändigtvis att de är nöjda.

som University of ritish Columbia fick reda på, och psykologer säger också beror detta på att en vackrare hus kan minska den dagliga sorg, men det kommer inte nödvändigtvis ge dig

liss emotionella välbefinnande är inte beroende av pengar

Pengar kan göra dig möjlighet att äta bra, kan du distrahera dig, låt du har vackra, spännande och otroliga saker ... men den som tror att detta kommer att vårda hans hjärta är fel.

Lycka ligger i dig själv och i relationerna du skapar med andra, med de människor du älskar.

 • ffection kan inte köpas, kommer ett barns skratt kan inte samlas med mynt och drömmar eller delade speciella ögonblick med en vän eller din partner inte fungerar med din ekonomi - dessa kommer från känslor, från att ge och få, från kärlek och uppriktighet.
 • Ingen kan förneka det faktum att pengar kan förändra ditt liv till det bättre.

Men en lång rad nollor bakom ett nummer kommer aldrig att fylla en tom själ

 ödmjuka 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar