Symptom och behandling av livmoderhalscancer erosion

Cervikal erosion eller nedbrytning av livmoderhalsen orsakas oftast hade kroniska infektioner, ovanlig pH-balans, en ökning av östrogennivåer eller trauma, för att nämna några . Detta är en inflammation i de cervikala celler, som orsakas av skalen celler i urinrörsöppningen förvandlas till en pelare celler eller columnarceller.

Detta orsakar irritation, rodnad och inflammation, och är ibland svår att särskilja från livmoderhalscancer. Förutom att öka utflödet och infertilitet, inkluderar symptomen ryggont och blödning. Därför rekommenderas att du känner till behandlingsmetoderna för att undvika kontraindikationer.

flera möjliga orsaker

lla kvinnor kan påverkas av livmoderhalscancer erosion, men det är vanligare hos kvinnor i fertil ålder, det vill säga under den period där man fortfarande har en baby. Det är svårt att påpeka en särskild anledning till detta, men man tror att det finns flera faktorer som är inblandade. I denna fas av livet, många kvinnor upplever vaginala infektioner, vissa kommer att få sexuellt överförbara sjukdomar, vissa kommer att få svampar eller andra sjukdomar. Dessutom finns det också många som kommer att ha trauma eller gå igenom förlossningen, vilket kan skada livmoderhalsen. Det här är speciellt ett problem om man får tvillingar eller tripletter.

Även kvinnor i denna åldersgrupp kämpar med kroniska och akuta infektioner. Sådana infektioner kan också vara en orsak till cervikal erosion.

Sådana infektioner påverkar oftare kvinnor som använder p-piller än de som inte gör det. Förutom detta kan en möjlig anledning vara att du använder intrauterin utrustning under längre perioder. Tamponer är också en vanlig faktor. På samma sätt kan denna erosion också uppträda utan en klar orsak. Dessutom ser vi att kvinnor med låg socioekonomisk status har en högre risk att drabbas, kan ingen hitta en specifik orsak till detta.

För att kontrollera och behandla denna typ av sjukdom rekommenderas som eletepi kan leda till cervikal cancer. Därför är det viktigt att reagera snabbt, oavsett orsakssamband, på grund av möjliga komplikationer.

Symptomen är ...

Det är mycket vanligt att finna att du har livmoderhalscancer erosion i en vanlig rutin gynekologisk undersökning. Detta beror på att många kvinnor är helt symptomfria. ndra kan ha ett eller flera symptom, som kan inkludera: problem med urinering, smärta eller blödning efter samlag, ökad eller förändrad urladdning eller leucorrhoe (vit urladdning).

Även om ett cellprov returnerar som vanligt kan du fortfarande få tecken på inflammation och onormala celler.letepi kan orsaka sekundära infektioner, som kan ses ofta i ytlig vävnad som sådan vävnad är en bra grogrund för bakterier och andra infektionsrelaterade organismer. Detta kommer att vara synligt för en läkare genom livmoderhalsen att bli helt röd och granulär.  • Smärta i nacken
  • Smärta i livmodern / buken
  • llergiska reaktioner
  • ed ye
  • Smärta i magen
  • lödning efter samlag
  • Förändringar i menstruationscykeln
  • brännande känsla i underlivet
  • yggsmärtor smärtor~~POS=HDCOMP

behandling

 Men om en person har smärta, komplikationer eller särskilda problem med urinering, så det rekommenderas att en behandling som ordinerats av läkare för att förhindra eventuella infektioner och andra komplikationer.

Sådana behandlingar kan innebära att man tar specifika droger och / eller kommer in och bränner eller sväljer de drabbade cellerna. Den senare kräver uppenbarligen anestesi och smärtlindring.

Å andra sidan, kvinnor som har denna infektion och inte sexuellt aktiva bör undersöka vidare och ta kontroll över sin egen hälsa. Kvinnor som har diagnostiserats med detta problem bör vara försiktiga att ta regelbundna cellprover enligt hälsovårdspersonalens rekommendationer. Dessutom eventuella oregelbundenheter i cellprovet genomgå extra tester får se till att detekterar en eventuellt cervical cancer eller annan infektion i ett tidigt skede.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar