Symtom på blodproppar i benen

Många kvinnor lider av åderbråck i benen. Detta är ett tillstånd som inte bara är skadligt, men som också kan vara farligt. Öppna nötter får inte ignoreras. Oavsett om de är stora eller små, är det viktigt att hålla dem under kontroll och uppföljning med läkaren. Om vi ??inte titta på, kan de utvecklas till 

Du har förmodligen redan vet att åderbråck är resultatet av dålig cirkulation. Ibland uppstår blodet kondensat och ett farligt stopp som förhindrar god cirkulation . Hur kan vi förhindra detta? Vilka symptom är vanligtvis förknippade med venös trombos?

I dagens artikel kommer vi att svara på dessa frågor.

Vad är venös trombos?

Venös trombos är ett enkelt namn som skrämmer många. Den vanliga orsaken är blodpropp i en av kroppens vener . Det är vanligtvis djupt och ofta finns på platser med dålig cirkulation, som lår.

Den största faran är att pluggen kan lossna och resa med cirkulationen av en lungartären. Här skär den och orsakar något som kallas lungemboli . Det här är en mycket allvarlig risk att du borde vara medveten om.

Även om det är sant att detta problem drabbar oftast människor mellan 50 och 60 år, inte unga kvinnor ignorera denna risk . Din hälsa beror på din åderbråts tillstånd.

Manipulerar berättar att det är mer troligt att blodproppar och trombos för att flytta, om de är placerade i den övre delen av benen eller låren . Därför är det viktigt att du regelbundet kontrollerar din läkare. Om experter anser att tidig behandling är viktig, bör vi följa upp detta för vår egen hälsa.

Symtom på venös trombos i benen

Vad ska du leta efter om du misstänker att du har en blodpropp i benet? Det finns två olika typer av venös trombos. n yta och en som går djupt. Det är den senare som bär risken för komplikationer . Ta en titt på symptomen för var och en av dem:

: denna variant är lätta att upptäcka. Du ser att åren är förstorade och ser ut som en knut. Den är hård, blå och ofta smärtsam när den berörs . Det är lätt att upptäcka och är ont. Området känns ofta varmt och under dagen är trycket högt. Vi måste vara försiktiga med denna typ av åderbråck. 

: förändringen från ytliga till djup ventrombos går ofta obemärkt va. Men du bör vara medveten om dessa symtom:

 • n känsla av hård press på området med de mest synliga och svullna åderbråck.
 • 
 • n prick som går från benen hela vägen till ljummen.
 • enet känns hårt och styvt när du rör det.
 • Var försiktig om huden blir blå eller väldigt blek. Detta innebär att ditt blod har problem att nå ditt ben.

Kan du förhindra venös trombos?

ästan all venös trombos är genetiskt betingad. Ärftliga faktorer i kombination med en ohälsosam livsstil, dålig kost och fetma kommer helt klart att leda till åderbråck

är du inser att du är på väg att få åderbråck, är det viktigt att du gör ditt bästa för att undvika ytlig, venös trombos:

 • : Gå ut en halvtimme varje dag. Det kommer att hjälpa mycket. Simning och cykling är två bra alternativ.
 • Dusch i kallt vatten.
 • Undvik en diet full av salt. Det är också lämpligt att hålla sig borta från socker, fett, snacks, läsk och vitt mjöl . Således all mat som bidrar till dålig cirkulation.
 • Drick mycket vätska, inklusive naturliga juice och örtskedar av rosmarin och rosmarin.
 • Kastanj är en växt som ofta används för att behandla åderbråck. ågra av de effektiva krämerna på marknaden har detta en av huvudingredienserna. Det är på apotek och är mycket effektivt.
 • Om dina artärer är synliga och har en blå färg, bör du ta en tur till läkaren för att diskutera möjligheten av en operation . isken för blodproppar är mycket hög. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar