Tea tree olja: Den underbara olja med massor av fördelar

 Men dess medicinska användningsområden går utöver detta.

Intressant kommer tetreol ursprungligen från ustralien. Det är där det först började användas tack vare ångan destillation av bladen på ett träd som kallas 

Sedan dess aboriginska-australier används alltid denna olja till förkylningar och allergier.

u använder läkemedels- och aromaterapiindustrin regelbundet tetreolja på grund av dess många fördelar.

Till exempel: Det är bra, du hittar det på hälsokostaffärer och apotek, utan att det kostar mycket, och det ger också bra resultat för mycket vanliga problem.

edan kommer vi att berätta om flera dagliga användningar av denna olja som kan vara mycket fördelaktiga för dig.

Tetreolja hjälper till att behandla akne

tt perfekt sätt att bli av med ihållande akne eller pormaskar använder tetreol. Dess antibakteriella, fungicida och antiseptiska egenskaper är idealiska för att bekämpa detta vanliga hudproblem.

Men kom ihåg att du inte ska använda denna olja på din hud i sin outspädda form. I stället bör du blanda det med vatten. Om du köper denna olja i orge är den ofta blandad (läs flaskan eller fråga var du köpte oljan).

Hur appliceras och appliceras tetrol på akne?

Ingredienser

 • 1 droppe tetreoje
 • 10 droppar vatten
 • 5 droppar trollhassel

Hur till

 • nvänd denna enkla och effektiv blandning av ingredienserna med användning av en bomullspinne.
 • Det ska användas två gånger dagligen: på morgonen och innan du lägger dig. fter en vecka kommer du att se de positiva resultaten av denna blandning.

Tetreolja hjälper till att torka torra naglar

Denna olja har många kosmetiska applikationer. n av dem är att det hjälper till att göra krackade och ojämna nagelband svagare. Tea tree oil bidrar också till att behandla 

Hur

 • För att lyckas med att utföra manikyr, behöver du bara fukta en bomullstuss och tillämpa den på dina nagelband. fter några minuter ser du hur lätt det är att bli av med de skadade naglarna.
 • n annan underbar idé att kämpa nagelsvamp är Skaka nagellack flaskan under några sekunder och sedan använda denna blandning till både fingernaglar och tånaglar.

tea tree olja för att behandla pityriasis

 som förekommer oftast på hösten eller våren.

Den börjar inledningsvis som ett sår, och sedan kommer att vara de erytematösa (röda) fläckar och gör huden skal.

Dess ursprung är smittsam, och behandlingen är i många fall begränsad till kortikosteroider. tt annat sätt att stoppa det från att utvecklas är att använda tetreolja. Denna olja kommer också att hjälpa till att lindra denna hudsjukdoms påverkan på vår vår.

Hur

Dosen av denna typ av olja bör alltid vara om 

 • Så, till exempel, kan du förbereda ett nytt halvglas med vatten (100 ml) och tillsätt 5 ml tetreolja till den.
 • Om du lider av pityriasis ska du rengöra det drabbade området innan du applicerar den utspädda tetreoljan. Då bör du massera området efter applicering av blandningen. Det är en bra idé att göra det varje dag.

Lite i taget börjar du se positiva resultat.

Tetreolja för att behandla fotavtryck

Fotspår orsakas av en viss typ av svamp. Dermatofyter trivs på varma och fuktiga ställen. Dessutom lever de i död hudvävnad.

är du lider av detta tillstånd, är det mycket vanligt att uppleva eller fjällning av huden på sidorna av fötterna, i området mellan tårna. Dessutom är fotsteget ett obehagligt tillstånd som kan påverka tånaglarna.

tt sätt att behandla detta tillstånd är edan kommer vi att förklara hur man ska uppnå detta resultat.

Hur man gör det

 • Fyll badet med varmt vatten.
 • Tillsätt 10 droppar tetreol och 10 droppar rosmarinolja till vattnet.

Sätt fötterna i badkaret i 20 minuter. Därefter torka dem försiktigt och glöm inte att torka området mellan tårna. Upprepa det varje dag när du kommer hem.

Tetreolja är den bästa myggoljan

Denna lösning misslyckas aldrig. Om du bor i ett mycket fuktigt område bor du risken att bli attackerad av myggor. Som vi redan vet finns det inga fiender som är så onda som dessa insekter. De kan också överföra sjukdomar när de dricker vårt blod.

ftersom organiska lösningsmedel eller användning av en viss typ av kläder är inte tillräckligt för att stöta bort myggor i vissa fall föreslår vi att du gör följande.

Gör din egen myggolja med tetreolja. Följ stegen nedan.

Ingredienser

 • 5 teskedar vatten (50 ml)
 • 10 droppar tea tree olja
 • 100 droppar citrusjuice eller väsentlig citron

Hur till

För att göra denna blandning måste använda en kolv ha en oljediffusor. Därefter bör du 

Denna blandning är bra och billig att avvisa myggor, och det är alltid värt att ha det i huset.

Slutsatsen har du redan sett hur denna olja har fler användningsområden. Tänk på att Vidare, och som ett förslag, kom ihåg att tetreolja också är bra att använda när det gäller rengöring av hemmet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar