De bästa och sämsta övningar för knäsmärta

Det spelar ingen roll om du är 30, 40 eller 60 år gammal. Det kan tyckas som en mycket enkel punkt, men enligt artisanalister är det en av de mest komplexa lederna.

Knänen stöder hela din kroppsvikt när du står och 

knäna består av en fascinerande komplex av ben, muskler, ligament, brosk och blad, men även de minsta problem, eftersom en stroke, en inflammatorisk eller överbelastning kan orsaka omedelbar smärta som begränsar din förmåga att genomföra dina dagliga aktiviteter.

Vad kan du göra? Förutom att få medicinsk behandling, 

Kan du cykla? Kan du gå ut och dansa utan att behöva ta smärtstillande medel innan du utför aktiviteterna? 

Fysiska aktiviteter för personer med knäsmärta

xperter på idrottsmedicin har funnit att knäproblem är ofta förknippade med den typ av livsstil du har, om du har vissa sjukdomar din nivå av fysisk aktivitet och ibland jämn kön.

Till exempel vilket betyder att deras knän och andra leder har en tendens att vara negativare än män.

Dina knän är precisionsmaskiner som utsätts för tidens gång - de måste sköta vård varje dag. Hur? Genom en hälsosam kost och måttlig motion.

Läs också: Varför har du ryggvärk

Vilka aktiviteter är bäst för personer som lider av knäsmärta?

 • (men var försiktig, och alltid med en måttlig nivå. Det rider på en stillastående cykel kanske inte är det bästa alternativet för en elliptisk maskin, men yrkesverksamma inom idrottsmedicin säger att så länge sätet sitter högt för att hålla knäna, är det bra).
 • I dessa fall, säger experterna att "Du behöver inte köra för att hålla sig i form. Det bästa man kan göra är att se till att du är i gott skick innan du väljer att ta en jogga eller gå på en lång resa. "
 • som innebär att om knäna redan skadad, bör du inte ge dem onödig stress och risk för att utveckla sämre knäsmärta, skador eller problem.
 • Om du är den typ av person som brukade gå eller jogga varje dag, försök bara att inte göra det förrän du är uttömd och sakta ner takten.
 • Du bör alltid så att du har ett bra grepp och korrekt inriktning mellan knän och höfter.
 • Försök att undvika att gå runt på landsbygden eller parker utan spår, även stadsområden där det inte finns några trottoarer, eller var som helst kan du hitta terräng som gör ont knäna. Det kan inte vara mycket spännande, men det säkraste alternativet är att 

ågra enkla övningar du kan göra hemma för att stärka knäna

Du har gemensamma som fungerar bäst med mjuka och precisa rörelser, och utan plötsliga stötar .

Smärta uppstår när spjällen blir svaga. För att stärka dina knän bör du göra några enkla övningar hemma som håller dig och kan röra dig.  • Placera din rygg mot väggen med en 
 • Sätt händerna bakom huvudet.
 • tills de befinner sig i 90 graders vinkel och håll den här positionen i 10 sekunder. Vila och upprepa fem gånger.
 • I samma läge ska du också luta dig framåt för att röra på tårna. Återgå till startpositionen och upprepa fem gånger. Det är enkelt! • Här är en annan enkel. Stå upprätt och sträck ett ben ut framför dig till ett resultat. öj ditt knä, men se till att så det finns en mjuk rörelse som inte gör att du kan bli sårad.
 • yt ben och upprepa denna övning fem gånger. • I sportbutiker kan du hitta olika vikter som du kan fästa på din fotled. Vad är dessa för? 
 • För att göra detta, sitta på en stol och lägg en vikt på en fotled. Höj din fot långsamt genom att sträcka ditt ben. Gör det i fem minuter innan du byter till det andra benet.Det viktigaste är att du , eftersom detta bara kommer att orsaka knäna kommer att förlora den flexibilitet hans och försvaga lederna ännu mer.

Är du redo att börja idag?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar