De största myterna om BIOPOL lidande

ipolär sjukdom kännetecknas av plötsliga humörsvängningar, uppenbarligen utan anledning.

Detta är dock . Det finns utbredda myter om diagnosen som bör diskuteras och sedan avvisas.Kanske dessa fraser låter bekant: "Din vän verkar bipolär", "Varför är du att du är så bipolär?".

Dessa uttryck är inte bara skadliga för människor som verkligen lider av denna sjukdom, de representerar också fullständiga myter.

Idag vill vi bryta några av dessa myter.

De största myter om bipolär sjukdom

Det påverkar bara ditt humör

är vi säger saker som ovan, hänvisar vi till känslor, eftersom vi tror att denna sjukdom handlar om 

Men detta är ett stort misstag och 

  • en person med denna störning har också 
  • på samma sätt kan det också förekomma . Detta kan utlösa depression och låg självkänsla.

De kan inte leva ett normalt liv

Det här är helt fel. 

Är sångaren Demi Lovato bekant? Denna kändis diagnostiserades med denna sjukdom, som många andra kändisar och artister.

Problemet med distorsion är att är inte en oförklarlig explosion vid vissa tillfällen, och det är inte heller ett plötsligt utbrott av andra

För personer med bipolär sjukdom är den . För dem är livet antingen svart eller vitt utan färgtoner.

Vi skulle ljuga om vi sa att en person med denna sjukdom inte behövde hjälp. Det är väldigt komplicerat, men inte omöjligt, att balansera på egen hand. 

Men att vara medveten om problemet, praktik yoga och andra övningar tänkande och göra andra  som kan göra dig mer anpassningsbar och under kontroll, kan vara till stor hjälp.

ipolär sjukdom är bara normala humörsvängningar

Många tror bipolär sjukdom är precis som humörsvängningar att någon går igenom när till exempel sina kära dör när de är upprörda eftersom de gjorde dåligt på ett test eller andra vardagliga situationer.

Men bipolär sjukdom är väldigt annorlunda än detta. Humörförändringar hos personer med bipolär sjukdom stör deras liv och förmågor och är långvariga. De kan också förekomma utan någon uppenbar anledning.

Till exempel kan regniga dagar göra dig i dåligt humör. n person med bipolär sjukdom kan emellertid falla i en  oavsett om de ser regn eller sol.

På samma sätt kan bipolära drabbade förlora sina jobb eftersom de inte kan gå ur sängen och på jobbet i tid, oavsett hur mycket de försöker. Detta beror på att de vaknade upp extremt ledsen eller i dålig sinnestillstånd som påverkar dem fysiskt.

Självmord är inte ett stort problem.

Du måste vara försiktig med denna myt. Det är sant att personer med bipolär sjukdom ofta inte planerar att begå självmord, utan snarare kontrollera sina känslor genom olika självskadliga handlingar.

n stor majoritet behöver dock gå längre än detta för att försöka 

Självskada är ofta bara ett sätt att distrahera sig och få den kontroll de behöver. Men 

Därför är detta en av de största myterna av bipolär sjukdom. 

Personer med bipolär sjukdom är svaga

Många personer med bipolär sjukdom inte söka hjälp på grund av myten som säger att du är svag om du inte styra din känslor.

Men 

I själva verket är sanningen ganska motsatt. Personer som lider av psykiska störningar måste ofta lägga extra ansträngning i livet i livet för att lyckas. Det gör dem 

ipolär sjukdom är bara ett tillstånd som kan behandlas så att personen kan nå den balans de behöver.

. Dessa lögner hindrar oss från att förstå sjukdomen och hur vi kan hjälpa våra  som lider av det.

tt tro att någon med bipolär sjukdom är galen eller kan vara arg eftersom människor inte förstår dem är en omog inställning till det problem som folket lider av. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar