Farorna med att äta hermetikkmat

Stora mängder mat som finns i stormarknader lagras på burkar. Det kan tyckas mycket normalt och hälsosamt, men olika studier visar faktiskt att detta material genererar en giftig komponent som är hälsofarlig. Lär dig om farorna med att äta konserverad mat i den här artikeln.

Konservburkar är täckta med ett speciellt material tillverkat av bisfenol -harts. Det är inte viktigt att komma ihåg detta namn, men vad du bör tänka på är att det ackumuleras i kroppen och effekterna är inte bra. n studie från Harvard University avslöjades av människor som åt konserverad soppa fem dagar i sträck hade en högre halt av bisfenol harts i urinen. Därefter mättes nivåerna i fem dagar utan att konsumera soppen och substansen hittades inte.

Är bisfenol giftig?

isfenol (P) studeras av många forskare. n publikation av Medical ssociation Journal tyder på att denna komponent används för att tillverka plast, harts och burkburkar. 

Kanada var det första landet i världen för att förklara ämnet en giftig substans. U följde att de förbjöd produkten att användas för att producera babyflaskor. P-hartset används fortfarande i många andra produkter, inklusive att täcka insidan av konserverade behållare där mat och dryck lagras.

 Djurprovning har visat störande resultat. Till exempel vet de att P stör det endokrina systemet, vilket innebär att det kan förändra hormonsystemet. Det är relaterat till diabetes, hjärt-kärlsjukdom och fetma.

Så problemet är inte riktigt i vad burkarna innehåller (även om du bör också vara medvetna om detta), utan snarare . Tack för att säkerställa experiment möjligt för forskare nu något som P bör elimineras från konserver produkter eller i varje fall att maten i burkar med P innehåll inte säljs.

isker från hermetikkmat

Förutom burkar, är P även i plast- och vakuumförpackad mat. De enda förpackningar som innehåller inget läkemedel är glas och papper (har ni tänkt på hur smaken av förändringar livsmedel efter hur den är förpackad?).

 Ingen vet vad de får genom dem och vad som faktiskt kan göra med vår hälsa. Majoriteten av dessa komponenter gör ingenting och det är därför det kan filtreras i maten utan några problem.

, som tidigare nämnts orsakar fetma, hormonella förändringar, hjärt-kärlproblem och diabetes.

Sanningen är att det inte finns mycket att veta om detta eller om de avgörande stadierna i kroppen. Det som har bekräftats är att konserverna innehåller toxiner som formaldehyd, som är kända bland forskare som cancerframkallande ämnen. Detta ämne finns också i plastflaskor (i mindre kvantiteter).

Farorna med konserverad tonfisk

Det finns ingen tvekan om att tenn tonfisk är en av de vanligaste livsmedel, eftersom du inte behöver spendera tid att värma det och det kan läggas till alla recept. Fördelarna med fisk (innehållande omega 3 fettsyror och fosfor) bleknar på grund av att kvicksilverboxen innehåller.

 Med tanke på att det finns konserverade fisklådor, i vissa områden där specifika fiskarter fiskas, innehåller vattnet också det. Det kan öka risken för myokardinfarkt, neuropati, störningar i neurologisk utveckling (av foster), bland annat.

iskerna med aliminiumsdekkede burkar

De flesta burkar som används för att lagra mat och säljs i livsmedelsbutiker har plastförpackningar, även känd som epoxiharts som anbringas på utsidan. Detta förfarande är gjort för att förhindra att mat reagerar och syrorna undergräver materialet. Tanken är att de burkade burkarna håller länge länge, varför de har en cirkulär form och att detta appliceras på utsidan.

matförgiftning, en "gammal" fråga

Om du tror att problemet med hermetikkmat är ny, bör du lära dig om historien om John Franklin ödesdigra expedition till rktis, där många medlemmar av besättningen dog från att äta mat från burkar. De fick reda på det här många år senare, med hjälp av olika studier. nledningen var blyförgiftning, som de använde ledde till att försegla lådorna för livsmedelsskyddet. Även om denna historia skulle kunna vara en myt och förfaranden för att bevara mat har förändrats, det är skönt att veta att 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar