De negativa hälsoeffekterna av ilska

ortsett från det faktum att det är aldrig bra att vara arg på någon, eller dig själv, de skadliga effekterna av ilska skadar också kroppen. Det finns en stark koppling mellan våra känslor och hur kroppen svarar på dem. I den följande artikeln kommer du att ta reda på hur du är arg på din hälsa, och förhoppningsvis kommer du att lära dig att undvika att bli surpomp.

Sense (eller irritation) och rädsla är de två värsta känslorna för kroppen, hjärtat och vårt sinne. Det sägs att de är orsaken till allt ont (åtminstone det mesta), inklusive vissa sjukdomar. Medan mycket fortfarande är okänt, har vissa studier slutat detta, så det lönar sig att ta reda på vad som hittills har bekräftats.

tt leva ett lyckligt liv är det bästa sättet att undvika smärta, patogener och sjukdomar. Ta det lugnt och försök att inte bli arg eller storm ut ur ett rum eftersom det återspeglas i din hälsa.

Detta är inte bara en indikation på en positiv attityd eller ordentlig träning, men att undvika ilska kan vara den bästa medicinen för din kropp när du har skadats. I tider av ilska kommer muskler och leder skärpa (eller nypa ihop dem), blodcirkulationen saktar, den naturliga balansen av nervsystemet, kardiovaskulära och hormonella system störs, ökar blodtrycket tillsammans med puls och testosteron, förändringar hjärnans aktivitet (i synnerhet i tennfliken och de främre läpparna) och överskott av gallon produceras, vilket hamnar i delar av kroppen där det inte borde. Det är bevisat att ilska och irritation orsakad

rytmi

Den fysiska och psykologiska påfrestningar ilska producerar kan utlösa en hjärtinfarkt eller andra tillstånd associerade med den muskeln.

Leverskada

Och även gallblåsan, eftersom ångan får mer gall att utsöndras än den mängd det skulle vara under normala förhållanden. Detta ämne drivs ut genom blåsan, vilket i sin tur får det att leda till ovanlig stress under perioder av ilska.

Muskelvärk

Om vi ??är arga med vår chef, partner, barn eller en lång resa, utsöndrar kroppen hormonet adrenalin, som också produceras när vi är i en skrämmande situation. Detta kan leda till muskelsår eller kramper, tillsammans med huvudvärk. xlarna, nacken och ryggen bär bördan av detta eftersom de är kroppens delar som bär mest spänning.

Diarré

tt vara arg kan leda till det som kallas irritabelt tarmsyndrom, vilket kan leda till kolit eller diarré. Stress, rädsla, spänning och ilska kan alla orsaka obalanser i tarmarna.

Gastrit

Detta är en av de vanligaste följderna av ilska och symptomen är bekanta: sura uppstötningar, smärta och en brännande känsla i magen.Magsyra ökar slemhinnan när du har flera episoder av ilska, så om du blir arg mycket ofta kan det inte bara prova gastrit, men kan också orsaka magsår.

Dermatit

Klåda och utslag, bland annat, har ilska som huvudtriggare. Detsamma kan associeras med utbrott av spänning, stress, nervositet, ångest och rädsla.

Om du har ett sår kan det bli ont eller värre eftersom en irriterad person också kommer att irritera sina sår mer än vanligt. 

aturligtvis blir vissa människor arg, medan andra tenderar att hålla sig lugna. Dessa känslor påverkar inte bara oss själva utan även andra runt oss som vi föreslog ovan.

Det finns många olika orsaker till ilska och beror till stor del på varje enskild person.

Det som är säkert är att summan av ett antal problem eller bakslag i livet kan få oss att förlora kontrollen över våra känslor. Sinnet är en reaktion i sinnet som gör det klart att det är rätt och därför kan en arg person skrika, till exempel. Sinnet kan också orsakas av hot, stress eller händelser som uppstår när personen inte är i kontroll. Men för att undertrycka ilska är det aldrig bra eftersom det kan påverka både mental och fysisk hälsa.

Hur man undviker att bli arg?

yckeln, säger psykologer, är självkontroll. Den dagliga livets snabba takt gör att vi är arg på de minsta sakerna - vi ger oss inte tid att ta en "paus" för att reflektera. Det verkar som om hela världen konspirerar mot oss för att släppa bort våra sinnen. Men långa resor, frustrerande dagliga uppgifter, ekonomiska problem, bekymmer om relation och personliga problem borde inte vara anledningar att vara arg. Även om det kan tyckas lättare sagt än gjort, försök byta vanor långsamt. Det är viktigt att ta tio minuter om dagen för att återställa sinnet. Hur? Prova meditation eller yoga, andas övningar, eller bara ha en kopp te och en bra bok och lägg dig ner för att lyssna på fåglarna i trädgården.

n idealisk plats att koppla av är i ett rent och städat rum fyllt med en lugnande doft, som en essentiell olja eller rökelse. Sätt lite lugnande musik på. Ljud av natur, klassisk musik eller musik som används för meditation är alla bra val.

Stäng dina ögon, andas djupt genom näsan och låt det lugna dig. är du blir arg, försök att komma ihåg denna känsla av fred. n annan användbar teknik är att andas långsamt och jämnt medan man räknar ner från tio till en.

Gör ditt bästa för att inte svara just nu för aggression eller stöta på ett problem, och din irritation eller sinne kommer att sakta ner.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar