Menskopp - Ett alternativ till tamponger

uförtiden hör vi allt oftare om de negativa hälsoeffekterna av tamponganvändning, på grund av de giftiga komponenter som vissa märken innehåller. Men för andra kvinnor som inte vill ge upp tampongernas användbarhet, vilka andra alternativ har de?

Här presenterar vi menstruationsbägaren, ett miljövänligt, prisvärt, bekvämt och framför allt hälsosamt alternativ till tamponger.

isken associerad med användningen av tamponger

Tamponger är uppbyggda av många olika ämnen, av vilka vissa är toxiska.

n av dessa komponenter är Detta kommer inte bara att göra att vi använder fler tamponger, men det kan också vara cancerframkallande. Även om det inte är olagligt att marknadsföra produkter som innehåller asbest är de i direkt kontakt med slemhinnan i livmodern vår, eftersom vi sätter tamponger i våra kroppar och kroppen absorberar lätt denna förening i blodet.

n annan giftig substans är som används för att bleka fibrerna i tamponger. Det är förutom att vara en bidragande faktor för endometrios. Många studier och organisationer har varnat oss för att upprepad exponering för dioxin är farlig för vår hälsa.

Slutligen tamponger gjorda med ftersom tamponger inte tekniskt tas, kommer inga toxicitetsstudier att utföras på dem. Men det finns många kvinnor som använder dem regelbundet, och allt vi behöver göra är att räkna ut hur många timmar vi tillbringar tamponger hela vårt liv för att hitta den nivå av beröring som kan hålla oss säkra från effekterna av giftiga eller potentiellt farliga föreningar .

Det är värt att nämna att men i detta fall de inte är i direkt kontakt med vaginal väggar.

kologiska butiker säljer tamponger gjorda med 100% naturlig bomull som är oblekt. ackdelen är att dessa är vanligtvis mycket dyra.

Menstruationskup

Lyckligtvis finns det ett alternativ till konventionella tamponger och bindning: menstruationsbägaren. Det är flexibelt, vilket gör det enkelt att vikas och sätta in det i slidan. är den är på plats För att tömma den, behöver du bara ta bort koppen, häller blod i toaletten, och rengör den med tvål och vatten innan du sätter in den igen.är du är klar med din cykel, du kopp steriliseras antingen genom att placera den i kokande vatten, eller att du rengör den med väteperoxid, vinäger eller annan naturlig tvål. Då kan det sparas i din nästa menstruationscykel.

land dess många fördelar, menskoppar:

 • eftersom de är gjorda av slitstark silikon som kan pågå i cirka 10 år
 • , eftersom de kan användas igen, cykel efter cykel
 • , därför att vi kan använda dem som en tampong, men utan att behöva bära runt extra produkter
 • som cystit, till skillnad bind
 • har en kapacitet av ca 30 ml, vilket är ungefär tredjedel av den totala volymen en kvinna förlorar under menstruationen henne som 
 • vser oss närmare menstruationscykeln vår och hjälper oss att få veta mer om vår naturliga rytm och allmän hälsa

typer av menskoppar

det finns flera olika märken av menskoppar på marknaden . De kan lätt hittas i hälsoaffärer eller beställas online.

Vanligtvis är de en storlek som är för yngre kvinnor eller de som inte har haft barn. Den andra storleken är något större, för äldre kvinnor och de som har haft barn.

Hur används de?

är du köper en menskopp, kommer det att finnas detaljerade instruktioner i paketet, men det finns också gott om videoklipp på nätet för att hjälpa dig. Du kan helt enkelt pressa munnen av koppen för att uttrycka det i slidan, och släpp den för att öppna. För att ta bort den, kläm försiktigt på botten av koppen.

Kanske är det lite av en inlärningskurva i början, men 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar