Navel är en uppsamlingsplats för bakterier

n studie har fokuserat på insidan av naveln våren har upptäckt att vid denna lilla plats lever hundratals organismer. aveln är en samlingsplats för många bakterier och är hemma för minst 60 olika svampar, bakterier och jäst. I vilket fall som helst, enligt ny forskning.

Även om undersökningen fann omkring 60 till 70 olika arter bland den genomsnittliga personen,  Professor ob Dunn från University of orth Carolin har sagt 

Dunn och hans kollegor har hittills samlats in bakterier från huden runt naveln till 391 personer.  Forskarna fokuserade inte bara på de bakterier de fann, men upptäckte också intressanta upptäckter av svampar och jäst.

Forskare har bekräftat livskraften hos dessa organismer i olika kulturer. De är nu på väg att D-bestämma varje art. 

har ännu inte kommit med något svar på varför det finns en sådan stor variation från människa till människa. . Detta måste göra något annat.

Forskarna upptäckte däremot att en liten grupp av dessa bakterier är vanliga för en större grupp människor. Sedan finns det flera hundra mer sällsynta arter som delas av några personer här och där.

. De mer sällsynta bakterierna handlar om enskild historia. Om det är ärftligt är det ännu inte löst.

Dessa bakterier är ett försvar

Forskarna beslöt att studera naveln, delvis för att det rymmer så många organismer som inte försvinner när du simmar, krämer, ultraviolett ljus eller andra skäl.

Även om vissa människor bör vara mer medvetna att tvätta naveln, säger Dunn som dessa bakterier också kan hittas under armarna, på händer och på de flesta andra ställen på kroppen . De tjänar ett viktigt syfte.

. De är som en armé som lever på vår hud och när de hittar en patogen, är deras första instinkt att attackera. n person som har lyckats tvätta bort alla mikrober från kroppen kan ha stor risk för dödliga hudinfektioner.

De ändrar vårt beteende

I en studie Professor lizabeth rchie från otre Dame University och hennes kollega Kevin Thomas, analyserade mikrobiella samhällen som finns i människor och djur.De fann att 

tt exempel är steroider och andra naturliga kemiska produkter som finns i armhålan. Det här är produkter med bakteriell metabolism och 

Till exempel finns det en bakterie som gör att testosteron producerar muskel som luktar urin. ndra bakterier får svett att lukta som lök. nligt dessa studier, är det säkert att bakterier orsakar starka luktar och att lukten i dina armpits fungerar som ett erkännande tecken bland människor.

Det verkar som om dessa tecken hjälper oss att skilja personer från varandra. Moms kan till exempel känna igen sina egna barn genom att lukta under barnens armar. Även dessa familjeband, som är våra mest intima band, är fortfarande mystiska när det gäller dessa mikroskopiska bakterier.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar