Pankreascancer hastigheten ökar

. nligt WHO (Världshälsoorganisationen), som för närvarande är listad bland de fem mest dödliga cancerformer, bakom lunga, bröst, mage och tjocktarmscancer.

nligt studier som publicerats i specialiserade tidskrifter som Science Daily, kan det dock stiga upp till 2030 som den näst mest dödliga. Detta är mycket oroande, särskilt med tanke på att 

Du får inte glömma ett viktigt faktum: om pankreascancer rankas som mer dödliga under de kommande årtiondena, vilket innebär att vetenskapen har avancerat och att dödligheten av eller tjocktarmscancer fortsatte att minska.

Det här är något positivt att tänka på. Vi får inte glömma att cancer är en sjukdom som ska behandlas, inte en dödsdom. Det betyder att du måste slåss och lita på vetenskapen, som fortsätter att ta nya framsteg varje dag.

Idag vill vi prata om vad som kan vara orsaken till denna ökning av bukspottskörtelcancer.

ntalet pancreatic cancer kommer att öka under de kommande åren

tt faktum man kan inte bortse från är att medellivslängden ökar. Det betyder att det finns en större befolkning äldre som kan utveckla vissa sjukdomar.

Cancer i bukspottskörteln sker vanligen hos personer mellan 46 och 75 år. Därefter ökar risken att få cancer i bukspottkörteln.

Öka antalet riskfaktorer för detta, till exempel rökning, familjehistoria eller vissa pankreasjukdomar, ökar antalet cancerpatienter.

 • I fall av bukspottkörtelcancer kan du inte tilldela 100% av dessa på dessa faktorer. 

Människor runt 40 år, som till exempel leder en hälsosam livsstil, kan fortfarande diagnostiseras med cancer i bukspottskörteln.

Det är därför forskarna tyder på att den svåraste delen att kontrollera denna sjukdom är relaterad till följande:

Komplexiteten att diagnostisera

Som vi diskuterat tidigare, en av anledningarna till bukspottkörtelcancer kan vara den näst mest dödliga typ av cancer (efter lungcancer), det vill säga bröst, mage, eller har en hög förväntad livslängd, tack vare bättre behandlingar.

 • Vad händer med dig är att bukspottkörteln är djup inuti magen. Det är svårt att få tillgång till visualisering med hjälp av konventionella undersökningsmetoder.
 • n annan sak att komma ihåg är att patienter normalt inte upplever symptom under de inledande skedena, vilket är just när sjukdomen är lättare att behandla. Det är definitivt komplicerat.

Faktorer att minnas

Forskarna visade denna studie med olika instrument runt om i världen, med en mycket tydligt syfte: att göra stora organisationer medvetna om behovet av att investera i bättre metoder och bättre behandlingar, tillsammans med proffs som kan till djupare undersökning av denna typ av cancer. Om några år kan det bli en av de mest dödliga typerna.

Samtidigt fortsätter de att bekämpa dygnet runt för att möta en äldre befolkning som har en högre risk att drabbas av vissa typer av sjukdomar. Dessa sjukdomar anses vara allvarliga och det är avgörande att vi investerar i hälsa och medicin. Vi vet att det inte finns något sätt att undvika detta med 100% eller någon annan typ av cancer. Men alltid ta väl hand om dina levnadsvanor för att bekämpa det, att vara frisk, för att använda din naturliga försvar, dina antikroppar och din energi ...

tt hålla dessa saker i åtanke kan hjälpa dig att bekämpa cancer I bukspottkörteln:

Undvik dåliga vanor som att röka eller dricka.

 • ekämpa fetma.
 • inte leva ett stillasittande livsstil, sätta kroppen i rörelse varje dag genom att gå på resor eller göra enkla aeroba övningar.
 • ukspottkörtelcancer är vanligare hos diabetespatienter. Det är viktigt att hålla detta i åtanke.
 • Med kronisk pankreatit är en annan faktor. Om så är fallet borde du definitivt få fler tester, samt ta fler kontrollåtgärder.
 • Öka konsumtionen av C-vitamin, vätskor, färskvaror och livsmedel rika på
 • antioxidationsmedel Undvik mat som innehåller mycket fett, och glöm inte att konsumera olivolja och lätt smältbara spannmål.
 • ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar